Funkcja if kompletnie nie działa

Witam otóż chce zrobić sobie programik do obliczania BMI w kodzie C ++, programik robie w programie “Microsoft Visual C++ 2010”

Chciałbym aby po obliczeniu mojego bmi, wyskoczył jeszcze komentarz do danej wartości bmi np: “Twoje BMI Wynosi 22.003 Masz doskonałą wagę!” Lecz nie pokazuje mi tego komentarza nie wiem dlaczego…

#include 

using namespace std;

int main ()

{

float bmi;

cout << "Witaj w Programie Olafa Poloka! Pozwol ze program obliczy twoje BMI!" << endl;

cout << "Podaj swoj wzrost: " << endl;

int wzrost;

cin >> wzrost;

cout << "Podaj swoja wage: " << endl;

int waga;

cin >> waga;

bmi = waga / (wzrost*wzrost/10000.);

cout << "Twoje BMI wynosi: " << bmi << endl << endl;

if(bmi < 15)

{

cout << "Jestes patyczakiem! Musisz duzo jesc." << endl;

}

if(bmi < 18 and bmi > 15)

{

cout << "Masz niedowage! Skorzystaj z bardziej tluszczowej diety." << endl;

}

if(bmi > 18 and bmi < 25)

{

cout << "Twoje BMI jest idealne!" << endl;

}

if(bmi > 25 and bmi < 30)

{

cout << "Masz nadwage! Skorzystaj z diety ograniczajacej zawartosc tluszczu." << endl;

}

if(bmi > 30 and bmi < 35)

{

cout << "Jestes otyly! Zrzuc pare kilo i bedzie ok." << endl;

}

if(bmi > 35)

{

cout << "Twoje BMI jest \"idealne!\" Radzilbym jednak przejsc na diete, zawierajaca duzo owocow. " << endl;

}

system ("pause");

return 0;

}

Witaj, popraw proszę tytuł tematu tak aby wstępnie informował o problemie, użyj przycisku EDYTUJ , który znajdziesz w prawym górnym rogu Swojego posta. Dobrze zatytułowany temat daje szansę na szybszą pomoc. Dziękuję za uwagę.

Tip: Unikaj słów: “problem”, “help”, “pomocy” i.t.p. Tego typu słowa nie spowodują szybszej reakcji a mogą odnieść odwrotny skutek od oczekiwanego, tytuł tematu ma być skróconym opisem Twojego posta- powodzenia.

U mnie działa:

Witaj w Programie Olafa Poloka! Pozwol ze program obliczy twoje BMI!

Podaj swoj wzrost: 

180

Podaj swoja wage: 

73

Twoje BMI wynosi: 22.5309

Twoje BMI jest idealne!

Jedyne sytuacje, gdy twój program nic nie wypisze, to gdy bmi jest dokładnie równe 15, 18, 25, 30 albo 35. Lepiej tak:

if(bmi < 15)

cout << "Jestes patyczakiem! Musisz duzo jesc." << endl;

else if(bmi < 18)

cout << "Masz niedowage! Skorzystaj z bardziej tluszczowej diety." << endl;

else if(bmi < 25)

cout << "Twoje BMI jest idealne!" << endl;

else if(bmi < 30)

cout << "Masz nadwage! Skorzystaj z diety ograniczajacej zawartosc tluszczu." << endl;

else if(bmi < 35)

cout << "Jestes otyly! Zrzuc pare kilo i bedzie ok." << endl;

else

cout << "Twoje BMI jest \"idealne!\" Radzilbym jednak przejsc na diete, zawierajaca duzo owocow. " << endl;

Nie działa ten kod ;// nie wiem czy ten program jest jakiś tępy czy jak ? Jakiego programu używasz ?

Zamiast głupich stwierdzeń, może podasz coś co pomoże rozwiązać problem.

Podaj jakieś dane testowe (in, out-programu, out-oczekiwany) i zdefiniuj co to znaczy nie działa (nie kompiluje, nie uruchamia, zwraca inny out, preferowane screenshoty z wpisanymi danymi oraz wyplutymi odpowiedziami). Ponadto też stwierdzam, że działa - użyłem g++ pod Mintem.

Okulary też nie działają!

http://www.pbi.edu.pl/book_reader.php?p=4841