Witam.
Jak mam wylączyć w windowsie Me funkcję przywracania systemu? Zabiera ona bardzo dużo miejsca na dysku.
Witam.
Jak mam wylączyć w windowsie Me funkcję przywracania systemu? Zabiera ona bardzo dużo miejsca na dysku.
Prawy klik na mój komputer >>> własciwosci , zakładka wydajność .Ustawienia zawansowanne , klik na System plików,. Dalej zakładka Rozwiązywanie problemów , zaznaczamy co trzeba I ok. Zamknij . Czy uruchomić ponownie kom… Tak.
I teraz nie pamiętam czy w Me jest tak jak w XP . Sprawdz:
Panel sterowania >>> Narzedzia administracyjne >>>Usługi . Przywracanie systemu
Tryb uruchaminania - wyłącz
ok zrobione, ale już w panelu sterowania nie mam takiego czegoś jak “Narzędzia administracyjne”
Pomoże jakiś użytkownik Windowsa Me ?? :>
Się nie martw .Pewno w win Me nie ma czegos takiego jak “usługi.”
Panel sterownia-> System-> wydajność-> System plików, Rozwiązanie problemów Wyłącz przywracanie systemu
i tak zrobiłem, ale z dnia na dzień mam mniej miejsca na dysku, ukryty folder RESTORE przybiera cały czas na wadze, ma już 1.40GB mogę go całego usunąć?
Możesz go usunąć , ale system ci na to nie pozwoli. Musisz wyłączyć zabezpieczenie .
Tu masz opis jak to zrobić w Xp
http://www.searchengines.pl/phpbb203/in … ntry161849
Może coś jest podobnego w ME.
Zreszta poczytaj cały artykuł. Możesz zwolnić dzieki niemu znacznie więcej.
Jeśli wyłączyłeś przywracanie systemu w ME to na 100% będziesz mógł usunąć ten folder. Przecież tu jest system plików FAT a on nie pozwala na jakieś wymyślne chronienie plików/folderów przed usuwaniem itp.
Na pewno możesz usunąć ten folder i nie będziesz miał z tym żadnych problemów.
no dzięki bardzo za starania, ale Me dość znaczenie różni się od XP i chyba ta porada jak wylączyć funkcję przywracania systemu w xp na nie wiele sie zda
Może ktoś mi wytłumaczy jak mam to dziadostwo wyłączyć ?? mam dysk 10GB i każdy MB jest bardzoooo ważny
edit: jest! właśnie usuwam ten folder jakimś cudem ta opcja “wyłącz przywracanie systemu” odznaczyła się. Dzięki wszystkim
pozdro
młody15
proszę o używanie polskich znaków w pisowni i poprawienie postów za pomocą opcji Zmień.
W OS Me nie wystartczy wyłączyć przywracanie systemu, aby zawartość folderu _restore zotało usuniętą, gdzie wyłączenie przywraania systemu poazwala na usunięcie zawartości folderu C:_restore
Dodam ze w OS XP wystarczy wyłączyć przywraanie systemu, a zawartość folderu C:\System Volume Information została usunięta
Nie cudem tylko to jest luka w ME zresztą juz załatana(miałem identyczny problem z tym samoczynnym “odznaczaniem”), korzystaj z WinUpdate.