System nie będzie jej ubijał gdy będzie czyścił pamięć. Tak samo jak wejdziesz w ostatnie aplikacje i klikniesz w przycisk zamknięcia wszystkich to te zablokowane nie zostaną zamknięte. Musisz je ręcznie przesunąć palcem żeby zostały zamknięte.
Otwierasz Panel Sterowania i zębatkę na górze po prawej…
Słuchajcie! jeszcze jedna opcja mnie zaintrygowała tym razem! Kolejno:
Panel sterowanie;
Skanowanie bezpieczeństwa
Zębatka na górze po prawej
„ROOT” Co to, czyżby dostęp Root’a do włączenia??
Wiem, tak wypytuję jak nie wiem, ale dorwałem to MIUI i się bawię oraz nagrywam filmy i chciałbym poznać te funkcje, by nikogo w błąd nie wprowadzić… Jeśli się nie dowiem, to po prostu się nie wypowiem na dany temat i tyle…
Opcja „Otrzymuj propozycje” to nic innego jak wyświetlanie reklam w aplikacji, w tym przypadku w aplikacji Panelu Sterowania. W innych aplikacjach od MIUI ta opcja też jest dostępna, zawsze znajduje się w ustawieniach aplikacji ale może mieć inne nazwy np. „Propozycje”, „Sugestie” lub te słowa odpowiednio sparowane ze słowami „Wyświetlaj, odbieraj, otrzymuj”.
Opcja ROOT to z tego co pamiętam, nadanie uprawnień aplikacji Panelu Sterowania aby działała na uprawnieniach roota. Zarówno Panel Sterowania jak i aplikacje z niego wywoływane np. „Sprzątacz” działają na wyższych uprawnieniach i „robią np. czyszczą więcej”. Opcja ROOT jest domyślnie włączona, przynajmniej u mnie była.