GA-MA770T-UD3P i nie działające przednie wejście słuchawek


(system) #1

Witam . mam taki mały problem mam płyte główną Gigatyte GA-MA770T-UD3P i nie działa mi w niej przednie wejście słuchawek . Tylnie działają sterowniki też mam niby wszystko jest ok ale po podłaczeniu słuchawek ani głośników ich nie wykrywa . Mam system Windows 7 Ultimate 64 bit . Co może być tego przyczyną Przednie USB działają . Płyta była w naprawie już raz bo po tyg przestał mi działać port LAN .

Tutaj screeny :

8c5be25358cbabd3m.jpg

f9a7845015e4f996m.jpg

67a47b14d8cd0533m.jpg


(xomo_pl) #2

a realtek hd audio manager zainstalowany?

bez tego nie włączysz przedniego gniazda słuchawek/mikrofonu.

http://www.gigabyte.pl/products/mb/driv ... 3p_10.html

sterownik audio wystarczy(ma zintegrowany menedżer).


(Mskitek) #3

Podłączyłeś na płycie głównej przedni panel? (USB jest osobno, AUDIO osobno)


(system) #4

no ten sterownik mam zainstalowany bo ściągałem ale właśnie no i nic nie daje dalej nie wykrywa .

A co do tego podłaczenia to szczerze nie wiem bo kupiłem w esc.pl i tam mi złożyli a ja nie otwierałem go .


(xomo_pl) #5

koło zegara w trayu jest brązowa ikona głośnika-kliknij na nią i otworzy się menedzer realtek hd audio,

zaznacz opcję którą ci pokazałem na screenie i będzie działał przedni panel:

8b6a9d07b54522d3m.jpg


(system) #6

zomo_prl Działa !!


(Alissarian) #7

Witam. Podbiję się pod temat. Z przedniego panelu działa mi tylko jedna słuchawka, i ogólnie nie wykrywa mi usb 2.0 Ktoś zna może ewentualne przyczyny ? Z góry dzięki za pomoc.