Gadu-Gadu dziła, ale nie wczytuje stron WWW


(Equr) #1

Witam:) Od razu mowie ze jestem tu nowy i nie wiem co i jak wiec prosze temat skierowac do odpowiedniego działu jesli cos zle zrobilem.

Mam taki problem

Gadu-gadu, ściąganie plików serwera FTP działa bez zarzutów. Problem jest natomiast z wczytywaniem stron WWW.

Po włączeniu komputera strony wczytują się normalnie przez jakiś czas a potem zacinają się tak ze sie w ogóle nie ładują, przechodzi to zazwyczaj po pół godzinie, czasami dłużej. Wczesniej pomagał restart komputera a teraz już i nawet na to nie działa.

Problem występuje zarówno pod Firefox'em jak i w Internet Exploer.

Jestem zielony jesli chodzi o takie sprawy wiec prosze jasno i konkretnie napisac co moge zrobić by problem rozwiazac.


(Cosik Ktosik) #2

Niektóre strony internetowe nie działają


(greh) #3

Spróbuj zresetować modem, przypuszczam, że tak się łączysz.

Jeśli modem jest podłączony na USB przełącz się na kabel RJ45 (tzw. skrętka) i podłącz do karty sieciowej komputera. :slight_smile:

Powinno pomóc, jak nie pomoże będziemy zastanawiać się dalej.


(Equr) #4

z tym ze to nie sa NIEKTÓRE strony tylko wszystkie;/

-- Dodane 24.02.2009 (Wt) 18:24 --

z tym ze to nie sa NIEKTÓRE strony tylko wszystkie;/

-- Dodane 24.02.2009 (Wt) 18:26 --

z tym ze to nie sa NIEKTÓRE strony tylko wszystkie;/


(greh) #5

Wykonaj proszę to co polecił cosik_ktosik , a jak to nie pomoże to wtedy moja wskazówkę.


(Equr) #6

Coś się w tym połapać nie mogłem ale wczesniej (przed zacięciem) wyczytałem na jednym z forum by ściągnąć HiJackThins, usunąłem to co mi się tam pokazała i po ponownym uruchomieniu komputera śmiga aż miło (jak narazie) ..

Jeśli chodzi o te proxy to wszystko działa. wiec to tu chyba wina nie lezy.

-- Dodane 24.02.2009 (Wt) 19:05 --

NIESTETY problem powrócił :frowning:

Moze jeszcze jakies rady??