Gadu Gadu i prywatność, jak to jest?

Dziwi mnie w takim razie w ogóle że wpadłeś na pomysł użycia do omawiania jakichś tak ważnych spraw gg, w przypadku którego wszystko w postaci czystego tekstu siedzi w pakietach.

Jabber z sslem, ale i to da się obejść jeśli będzie komuś trzeciemu zależało i będzie miał sensowne pojęcie o funkcjonowaniu sieci. Zresztą - nie ma bezpiecznej formy komunikacji tak naprawdę, to, co człowiek wymyślił, człowiek potrafi obejść

względnie zainteresuj się kontem shellowym

a mi się wydało, że dość niedawno spółka Szajsu-Szajsu powiedziała: Szajsu-Szajsu będzie miało SSL w wersji 2 (bodajże). I co? Wyszło im to, czy nadal przechwytywanie rozmów jest tak łatwe jak włączenie komputera?

Heh, naprawdę przesadzasz… sam dbam o poufność swoich rozmów/emaili itp ale bez przesady… jaka jest szansa aby ktokolwiek mógł podsłuchać moja rozmowe przez jabba ? żądna…

klient © <=szyfr=> serwer jabbera (A) <=szyfr=> serwer jabbera (B) <=szyfr=> klient (D) <- powodzenia… boisz sie że coś może zostać na serwerach ? gpg + klucz 1024bitowy i każde słowo jest szyfrowane …

A czy a AQQ też tak jest? :-k Z tą prywatnością? :-o

Ronni_92

Ostatnio kiedy ja używalem AQQ to nie było szyfrowania. Ale AQQ ostatnio chyba porzuciło protokół AQQ i korzystaz jabbera…

może i przesadzam, ale ja pytam o opinię a nie mówię że tak będę robił ^^

Death > man in the middle, da się przechwycić rozmowę z jb

W ogóle co to za pomysł, żeby informację “na skale światową” przekazywać przez internet? Skoro to takie ważne to niezależnie od odległości chyba warto się spotkać…

owszem, ale jeżeli w konferencji bierze udział kilka osób z różnych krajów, dodając do tego okres najbardziej pracowity w roku to czasem bywa to niemożliwe…

nie użyję i tak komunikatora GG, skorzystam z innej drogi komunikacji…

lepiej zadbaj o to żeby po stronie Twoich rozmówców też połączenie było odpowiednio zabezpieczone, czynnik ludzki zawsze gra najważniejszą rolę

dzięki za wszelkie ostrzeżenie postaram się…

GG zapisuje nasze rozmowy, bo kiedyś na GG straszył mnie bandyta, że mnie zabije itp. To poszedłem na policje, oni do admina GG i wszystko się wydało! Bandyta został ukarany, więc nie polcam wam zastraszania kogoś przez GG :-x

Weź se człowieku ściągnij GG 7.3 i niech twój kolega też se ściągnie GG7.3 i będziecie mieli SLŁ 0bit, Kaczyński z niego korzysta jak gada z Lepperem przez GG 7.3 o bardzo ważnych sprawach.

Polecam GG 8.1

no właśnie wszystko jest zapisywane jeden malutki przeciek i ów, cała rozmowa w rękach niepowołanych osób, bądź służb :slight_smile:

a to skoro ma taki obowiazek to cza ja moge jakos dostac moje wiadomosci z przed roku??

Nie , nie możesz. Gadu udostępni rozmowę tylko policji , sądowi itd.

Gadu-Gadu przetrzymuje rozmowy w razie popełnienia przestępstwa i udostępnia je Organom ścigania ;).

proponuje zawiadomic ABW jako ze kolega kombinuje cos wielkiego :stuck_out_tongue:

opanuj się :x