Gadu-gadu SE w300i plus

Mam problem odnośnie Sony Ericssona w300i. Telefon mam w plusie. sciągnełam ze strony gg mobilne gadu przesłałam na telefon przez dłuższy czas nie mogłam znaleźć gdzie ten plik sie może znajdować, pare dni temu znalazłam w: Menedzer plików-Wideo pod nazwa GGPlus. Naciskam Instaluj po chwili dosłownie wyświetla mi się komunikat: Operacja nie powiodła się.

Ustawiał ktoś jakieś parametry coś w ustawieniach żeby można było pobrać. Jakieś środki nas koncie mam. Móglby mi ktoś pomóc, nakierować na te ustawienia żebym mogła pomyślnie wgrać program? :wink:

Jeżeli są środki na koncie, ewentualnie pakiecik na internet, to wchodzimy przez telefonik na mobilne.gadu-gadu.pl i tam wybieramy model i instalujemy bezpośrednio ze stronki. Za gadu płaci się abonament, złotówkę na tydzień, polecam gochat, całkowity jego koszt to tylko kupno -1,22PLN i wyglądem jest o wiele lepsze od gadu.

Środków na koncie prawie nie ma :slight_smile: Istnieje inny sposób bo za połączenie i zanim zainstaluje ze stronki minie chwila i mi zdąży wciąć pewnie kilka zł… da się w ogóle na ten model gg zainstalować. Tylko dlaczego nie ma połączenia… może te profile internetowe są nie tak ustawione… nie mam pojęcia jak to ustawić…

Witam. Ja mam na w200i i ładnie działa, to z pewnością na w300 też będzie. Byc może złą wersję pobrałeś bo jest tam chyba tez na symbiana na jave i chyba coś jeszcze. Ja mam ustawiony profil internetowy “Internet” do pobrania z strony plusa.

A mozesz mi podać stronę może też pobiorę i wtedy popatrze…

http://plus.pl/oferta_dla_firm/plus_abonament/telefony/konfiguruj_telefon_przez_internet/konfiguracja_zdalna/

a tu masz gg

http://mobilne.gadu-gadu.pl/pobierz-mobilne-gg

i wybierz Zainstaluj w telefonie z Javą (poprzez kabel, bluetooth lub IrDA):

Java MIDP2.0/CLDC1.0 wersja 3.4.1 (~125kB)

A tak w ogóle to jestem dziewczyną. Wybrałam wap gprs. Ściągnełam podane gg z tego linku… tyle że nie skasowałam z telefonu tamtego co miałam. I ściągneło się p[od nazwą mgg(2) i nie wiem gdzie mam tego wyszukać przesłanego z komputera do telefonu pliku?

Heh, no tak. Dziewczyno :smiley: plik będzie tam gdzie go wkleiłaś jeśli przesyłasz przez kabel. Aha, do działania gg bodajże jest potrzebne ustawienie internet a nie wap gprs

Bo napisałeś tak jak do chłopaka :smiley: a ja właśnie wybrałam wap gprs… czyli mam jeszcze raz wybrać te ustawienia internet? Poprzednio byl w Wideo w menadzerze plików…

Dodane 11.03.2009 (Śr) 21:11

Tylko teraz mam wybrać int. gprs tak?

Dodane 11.03.2009 (Śr) 21:32

Ok już mam w telefonie :smiley: teraz jeszcze jedno pytanie czy jak wchodzę na gadu przez telefon to mogę mieć ustawiony już status jako dostepny a nie Mobilne Gadu… cos takiego jak juz bylo wprowadzone jak zapisywalam swoje dane… ?

Możesz zmienić na dowolny status i opis. natomiast przy każdym uruchomieniu masz Mobilne gg czy jakoś tak (taki opis) zmienić to można w ustaiweniach

Ok…a musze miec coś na koncie żeby w ogóle zmienić status na dostępny i wejść na gadu tak? Bo teraz nie moge… a zablokowali mi konto

Najlepiej jak wykupisz sobie pakiet 20 mb za 5 zł na miesiąc no i oczywiście za gg trzeba płacić 1,22 na tydzieć potem chyba jest ileś tam na miesiąc, no i nie możesz mieć kąta zablokowanego

Czyli muszę doładować konto żeby się dostać :slight_smile: I muszę po doładowaniu wykupić jakiś pakiet?

Musisz mieć coś na koncie, potem musisz wykupić abonament na gg. Natomiast pakiet internetowy za 5 zł to jak chcesz, ale uwierz mi że opłaca się go kupić

A jaki ten abonament ma byc? Place wiecej niz 5 zl. Zeby korzystac. Dzis kupilam karte weszlam na jakies pare minut i po chwili juz nie miala nic na koncie? Czyli co musze wykupic i jakis kod na to jest tak?

Dodane 12.03.2009 (Cz) 22:05

Mam kolejny problem. Kiedy chce zmienic status na dostepny… laduje mi sie…autoryzuje po czym po chwili wyswietla mi sie: Zle haslo. Dlaczego tak sie robi? Mialam 5 zl na koncie… wykupilam ten pakiet na 7dni… Na gadu bylam chwile zeby zmienic status i teraz patrze a tu 2,40 ;/ Co sie dzieje? :expressionless:

Wykup sobie za 5 zł 20mb -->*121*11*05#

Ja mam mixa w plusie wiec zadziala? Ja wysylalam na 7136 smsa… a po tym jak wykupie to co napisales to bede mogla wejsc i nie sciagna mi w ciagu minuty/dwoch pieniedzy z konta?

Dodane 14.03.2009 (So) 17:13

Znalazlam przypadkiem kody:

*101*11*02# - menu zarzadzajacego

*122*00 # -wylaczenie poczty

*121*11*04# - aktywacja pakietu 50 MB

*121*11*05# - aktywacja pakietu 20 MB

*121# - spr.aktywnych pakietow

*100# - stan konta.

Czy te kody sa na plusa?? Nie chce za kazde laczenie sie i przebywanie na gg w tel, aby mi pobieralo pieniadze z konta…

Prosze o pilna odpowiedz :slight_smile:

Wykup sobie *121*11*05# - aktywacja pakietu 20 MB i jakiś abonament na gg i będzie gitara

Hehe już to zrobiłam parę dni temu. :smiley: