Gadżet pogoda sie nie włacza

Czy mógłby mi ktoś podać linka do poprawki Microsoftu aby gadżet działał ?? bo gdy go włączam pisze usługa niedostępna

Pobierz Vista sunrise z tej lokacji w nim jest opcja naprawy pogody.

vista 32-bit - pobierz

vista 64-bit - pobierz

Plik należy zamienić w C:\Program Files\Windows Sidebar

(przed podmianą należy wyłączyć Sidebar z paska tray i mieć pełne prawa adminstratora na tym pliku aby można było go zamienić)

Poproszę konkretnie i dokładnie, krok po kroku, co to znaczy mieć pełne prawa administratora.

Ja mam w systemie jedno tylko konto i jest to konto administratora, a zamienić tego pliku nie jestem w stanie.

prawy przycisk myszy na pliku wlsrvc.dll

Właściwości -> Zabezpieczenia -> Zaawansowane -> Właściciel -> Edytuj -> wybierasz Administratorzy (nazwa uzyt/Administratorzy) -> Zastosuj -> OK następnie powrót do Zabezpieczenia -> Edytuj… zmiana w górnym oknie na Administratorzy (nazwa uzyt/Administratorzy) zaptaszkowujesz wszystkie uprawnienia “Zezwalaj” i OK.

Dziękuję Ci serdecznie Dobry Człowieku. Właśnie o to mi chodziło. :slight_smile:

Swoją drogą płacić za system kilkaset złotych i w zamian otrzymywać nie sprawne oprogramowanie to jakiś żart. Jakby jakąś aktualizacją nie mogli tego naprawić…

dodam, że jak komuś nie chce sie kombinować, moze pobrać zamiennik pogody, tu gadżet podobny do oryginalnego:

http://www.vista.pl/download/940_weatherbug.html

Wcale nie taki podobny. Jak ktoś chce identyczny zamiennik to:

3dcda37908ead457m.jpg

Gadżet pogoda już działa w Viście bez żadnych kombinacji!

Miła niespodzianka. Dzisiaj uruchomiłem ten gadżet i normalnie zaczęło mi wyświetlać prognozę pogody dla mojego miasta. Wygląda na to, że Microsoft naprawił jakoś ten gadżet.

Proponuję zmienić odpowiedni wpis w Vista FAQ.

gadzetpogoda.png