Gainward gtx560 i asus m5a97 Problem


(Mrozio95) #1

Mój sprzęt to:

Płyta główna - Asus M5A97

Procesor - AMD FX-6100 Six-Core Processor (6 CPUs), ~3.3GHz

Zasilacz - Chieftec nitro 85+ BPS-750c (750W)

Ram - Kingston 4x4GB 1600mhz

Karta graficzna - Gainward gtx560

Wszystko hula na Windows 7 64bit professional

Mam dosyć duży problem z tym sprzętem ponieważ

np. na "Mafia II" chodzi na ultra ale podczas jazdy są spadki fps z 60 do 20/25 i występują w tedy lekkie przycięcia tak samo w Fallout New Vegas i Battlefield 3. Toy Soldiers mam problemy w grafika np. miga mi cale podłoże. The Elder Scrolls V Skyrim też występują spadki fps. Lost planet II przy dłuższej grze czasami psuje się tekstura postaci. Mirror's Edge nie mogę grac na Physx ponieważ zacina mi się gra i to samo w Mafii II .Total War Shogun 2 - Fall Of The Samurai podczas bitwy wyskakuje mi okienko że program przestał działać.O GTA 4 nie będę mówił bo tam dopiero cyrki miałem jak cale podłoże zniknęło i renderowanie było tak powolne ze szkoda gadać. The Sims 3 gra chodzi płynnie ale gdy przesuwam kamera w tedy klatkuje. A najlepsze jest to ze sa gry ktore chodzą "bez żadnego ale" takie jak: Sniper Elite V2, Saint Row The Third, Alan Wake, Darksiders

To jest temperatura po wyłączeniu się gry Total War Shogun 2 - Fall Of The Samurai

temperaturaa.jpg

temp1 to płyta głowna

temp2 to procesor

Mam nadzieje ze ktoś pomoże mi to rozwiązać i z góry dziękuje


(Sebix99) #2

Sterowniki najnowsze? Sprawdzałeś inne wersje sterowników?


(Mrozio95) #3

Tak sterowniki sprawdziłem od najstarszych które działają do tej karty po najnowsze i nie widziałem różnicy :frowning:


(Sebix99) #4

Sprawdziłeś może są już sterowniki Omegi do twojej to sprawdź.


(barabasz606) #5

Ja bym zmienił Cracki


(Mrozio95) #6

wszystkie sterowniki są aktualne

są wmontowane 2 dodatkowe wentylatory w obudowę aby poprawić cyrkulacje powietrza

i tu pomiary z HWMonitor podczas grania

temperaruaa.jpg


(sla17) #7

Co to za obudowa? Gdzie są zamontowane wentylatory? Jesteś pewien, że otwory wentylacyjne na karcie nie są zakryte (np. kablami) albo mocno ograniczone? Przyglądałeś się kondycji systemu - może jakiś program w tle zaczyna swoją działalność i zwalnia (np. antywirus).


(Łukash) #8

Odinstaluj sterownik Nvidii 3D Vision > Restart ,w panelu Nvidii > Wyreguluj ustawienia obrazu...> ustaw Użyj ustawień aplikacji 3D. Jak bez zmian to wykonaj instalację nakładkową sterowników ,z tym że wybierz opcje "Czystej instalacji" ,nie instaluj 3D Vision, HD Audio i Aktualizacji - instaluj sterownik i physx.(Sterowniki ze strony Nvidii)


(Mrozio95) #9

Odinstalowałem sterowniki i zrobiłem jak "mówiłeś" ale nic to nie pomogło. Jeden wentylator jest stylu (wyciąga powietrze z obudowy) drugi zaminowany mniej wiecej na wprost procesora (wdmuchuje powietrze do obudowy) a trzeci który był oryginalnie zamontowany jest na przodzie i wdmuchuje powietrze, cale okablowanie jest ułożone prawidłowo. obudowa to Trendsonic wizard