Tak jak w temacie co polecacie. Obie po 256mb/128bit. 1.0ns, dx10
hę ale o co chodzi?
8600GE (oczywiscie wersja z heatpipem); lepsze chłodzenie, bez problemu kręci sie na 720 MHz na rdzeniu.
towdii jak ma brać 8600ge to lepiej kupić radka HD3850 prawie 2x wyższa wydajność…
Ale droższa i nieopłacalna
Bierz Sonic+ i bez problemu podkręcisz tak jak wersje GE i kase zaoszczędzisz
Owszem, z tym że kolega wymienił te 2 karty więc wybrałem lepszą z tych dwóch.
Czy zakup na dzień dzisiejszy 8600 jest opłacalny (około 420 zl) to juz inna sprawa
BTW znane są już ceny, te “pewne” nowych radków?
:x Palit 8600GT Sonic+ ~340zł
w Polsce nie ma czegoś takiego jak pewna cena… producenci zapowiadają ceny nie większa za model 3870 niż 750zł i za model 3850 nie większe niż 600zł
ok 40 zł różnicy? juz samo dobre chłodzenie jest więcej warte
A chłodzenie palita na serii 8600 nie powala, ostanio miałem okazje “posluchać” wentylatorka na 8600GTS palita, ja i własciciel owej karty nie bylismy zachwyceni, chłodzenie na moim 8800 jest dużo cichsze ale to tylko moje odczucia, byc może inni nie kładą tak dużego nacisku na cisze.
8800 GT 256 MB zapowiada sie ciekawie. OK 500 zł w stanach, ale znając życie u nas przy*** 700 zł.
Wersja sonic ma bardzo dobry wentylator i nie wiadomo czy nie lepszy od tego zalmana
Może i dobry ale do cichych nie należy. Zalmana? tu sie płaci tylko za logo, pozatym na GE jest coolermaster.
Jeszcze lepiej :roll:
Wystarczy poczytac opinie tego np. na przykładzkie kart 7900gs
Nie dość że ludziom warczało to jeszcze mało wydajne
Właśnie wystarczy poczytac
http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=3000
Celowo na początku zaznaczyłem, wersja z heatpipem, która jest dużo lepsza niż ta palita, w stresie, po OC z 2 wentylatorami w obudowie, karta nie przekraczała 52 stopni przy czym była praktycznie nie słyszałna
sonic+ jest wart swojej ceny-zapewniam-chłodzenie bardzo dobre tak przy okazji
hmmm… to ja juz sam nie wiem co brac A jak wygladaja obie karty w sli??
najwazniejsze jest to ze 2x 8600GT nie da 200% wydajnosci, ale to pewnie wiesz, ja bym nie łączył ich w sli tylko kupił od razu coś w cenie 2x8600 chyba 8800gt, poprawcie jesli sie mysle
Koszt dwóch tańszych sonicow to okolo 700-750 zl, z kolei 8800GT ciężko kupic za mniej niż 1k zł.
Zamiast 8600sli lepiej kupić tak jak napisał piotrekplay radka HD3850.
A tak jak w temacie ktora z tych 2 bardziej polecacie??(nie mowie tu juz o sli)
lepiej poczekać na radka hd 3850
Złączono Posta : 21.11.2007 (Sro) 20:43
sorka nie poczekać tylko wziąć
Sporo osób się juz wypowiedziało, ja w dalszym ciągu polecam GE, miałem tą kartę i byłem zadowolony, 730 MHz na rdzeniu bez vmoda to niezły wynik.
Osobiście także bym poczekał na nowe readeony, byc moze nie będzie tak jak w przypadku 8800GT, gdzie polscy dystrybutorzy ceny wzieli chyba z d**y :?