Galaxy S II - nie można wysłać MMS-a

Witam !

W seici T-Mobile na kartę w Smasungu Galaxy S II nie mogę wysyłać MMS-ów - czekam na wiadomość od technikówz sieci.

Konsultant przesłał mi konfigurację na internet i mms,włączył GPRS i … żeby MMS został wysłany muszę włączać transmisję

danychw telefonie.

A z  konta pobiera za internet np: 2.18 zł. + 0.41 za MMS-a - trochę drogo w T-Mobile !

Wczoraj przełożyłem kartę SIM do LG - P710 i bez wpisywania żadnej konfiguracji na MMS -y i bez włączania transmisji

danych po sieci wiadomość została natychmiastowo wysłana i kosztowała tylko 1.22 zł. bez rozdzielania za co.

Jak to jest w Samsungu ? ( Android 4.1.2 )

Pokaż jak masz ustawione punkty dostępowe, zarówno do internetu jak i do MMS.

Bo w Samsungach trzeba mieć włączony internet mobilny. Każdy producent telefonów ustawia to inaczej.

Niee, wcale nie trzeba. Kupiłem Samsunga i da się skonfigurować MMS’y (APN) tak by działały bez włączonych danych pakietowych - czyli tak samo jak w pozostałych telefonach. 

No to się może podzielisz, czy to wiedza tajemna?

Na internecie jest masa poradników jak skonfigurować APN w telefonie. W każdej sieci — nawet T-mobile ma na stronie jakie dane powinno się podać w konfiguracji. 

http://www.t-mobile.pl/konfigurator/web/app/indywidualny/selectConfiguration.do

W opcjach -> Sieci komórkowe -> nazwy punktów dostępu, masz możliwość konfiguracji wiadomości MMS. (w różnych modelach inaczej może wyglądać to w opcjach). Podczas edycji należy podać dane:

MMS:

@lordjahu Przecież on ma skonfigurowane APN i one działają, problemem jest to, że pobiera mu osobno za transfer bo MMSy nie działają przy wyłączonej transmisji danych. 

To niech wprowadzi to co podałem wyżej i cieszy się tańszymi mms’ami. 

Skoro konfiguracja na jednym jest inna i na drugiem też, to trzeba wybrać optymalną jak nie chce korzystać z danych pakietowych. 

Hej !

Dokładnie mam to samo jak podajesz.Ściągnięta konfiguracja ze strony T-Mobile.Nawet instalowałem niby inną,lepszą od konsultantki z infolinii i jest jak jest.

Czyli : mogę wysłać MMS-a ale jednocześnie włączając " transmisję danych ".Potem okazuje się ,że z konta pobrało mi za MMS-a 0.41 zł. + 1.46 zł. za internet.

Trochę drogie te wiadomości w T-Mobile.

Ciekawostka ! ! !  Przełożyłem kartę SIM do LG - P710 ( bez włączania " danych i sprawdzania konfiguracji MMS ),wybrałem fotkę z galerii,kliknąłem wyślij i … kilkanaście sek. i MMS odebrany w telefonie brata ???

A z mojego konta pobrało tylko 1.22 zł.

Technicy z T-Mobile myślą,ale czy coś poradzą !

Powiesz,że ten telefon taki już jest,ale był wcześniej używany "na kartę i w abonamencie " i nigdy nie trzeba było włączać transmisji danych aby wysłać MMS-a.

Co robić ?

Cześć wszystkim !

MMS-y już wysyłam i odbieram.Pomógł ApnDroid którym szybko włączam i wyłączam transmisję danych w Galaxy S II.Inaczej jak na tę chwilę nie da się .

W konfiguracji na internet w T-Mobile zamieniłem Nazwę internet na mms i APN internet także na mms - tak wyczytałem na innych forach - i … pomogło !

I co najważniejsze płacę za mms-a 0.41 zł. bez “krojenia” mnie za “dane”,czyli internet którego nie potrzebuję np 1.46 zł. lub 2.18 zł.

A technicy z T-Mobile jakoś się nie odzywają ?

Pozdrawiam !