Witam, mam wyżej wymieniony smartfon, od jakiegoś czasu telefon gubi zasięg przy korzystaniu z internetu, wyłącza się przy 70%(resetuje się*) i jak się włączy too ma 5% jakoś, wyjmę baterie i nagle ma znowu 70%. Nie wiem czy za każdym razem tak jest boo nie zawsze wyjmuje baterię, zacina sie.
jeśli nie pomoże, wipe data/ factory reset - czyszczenie całego telefonu i przywrócenie go do ustawień fabrycznych, kasując wszystko co jest w telefonie. Można to zrobić także z poziomu samego androida.
Wgrałem nowego softa odinem tego najnowszego androida 4.4.4 i dalej to samo, przed wgraniem robiłem czyszczenie telefonu i te nie całkowite i całkowite. Czyli nową baterie?
Wszytko i nic. Eliminujesz potencjalne usterki po kolei od najłatwiejszych po najtrudniejsze.
Jeśli nie bateria, to być może płyta główna szaleje, czyli w wielkim skrócie telefon sam w sobie. Oczywiście zakładam, że potencjalny problem softwarowy jest już poza podejrzeniami.
Telefon był wzięty z sieci PLAY 22.11.2013, więc jesZcze posiada grwarancje, ale w jakoś lutym zbił mi się ekran i an w play powiedział ze samsung potraktuje te wady jako przez zbity ekran i jeszcze obciąży mnie kosztami wysyłki
Pan*
Od wczoraj za każdym razem gubi zasieg przy korzystaniu z internetu, nie da sie nic.na nim przez to sprawdzić