Pomimo, że system go widzi, sterowniki wgrałem z oficjalnej strony link tutaj: Tracer to w grach wogóle nie działa, pad ma przycisk MODE włączyłem, wyłączyłem nadal nic. Próbowałem też użyć SCP toolkit jednak nadal nic to nie zmieniło. Macie jakiś pomysł? może tylko na stare systemy działa bo to pad z 2008 roku
A czy gra obsługuje tego pada? Musisz to ustawie w opcjach gry - dużo gier nie działa na padach.
Jak masz manual od niego to szukaj do czego jest to mode. Jeśli do zmiany dximput/ximput i ma tryb xbox mode to tego używaj w grach. W tych w których nie działa spróbuj użyć programiku x360ce który ci zaemuluje xpada, plik wrzucasz do głównego folderu gry tam gdzie masz binarkę.
po 1 jaką binarkę po 2 pomimo, że system jakby widział to x360ce nie widzi go.
Binarka ~ Plik exe „uruchamiający” grę.
Odpalasz jako administrator x360ce (prawdopodobnie wpierw wykrzaczy o brak pliku dll ale może sobie go sam utworzyć, dajesz ok na pytanie o utworzenie) w folderze z grą tam gdzie masz exe`ka. Program sam ci wyszuka pady jakie masz akurat podpięte i pokaże okno profilu. Zczyta ci profil dla pada z automatu lub możesz wybrać szukanie w folderze, jeśli wszystko poszło OK na kolejnym oknie dostanie odpowiednie info. Dalej w oknie controller 1 w zakładce general albo sobie sam przypisz poszczególne buttony albo daj auto i program zrobi to za ciebie, od razu możesz przestestować czy zgadza ci się pokrycie buttonów. Na końcu daj Save. Gdy odpalisz grę pad powinien działać.