Witajcie drodzy forumowicze,
przymierzam się do zakupu sensownego PCta, a z racji, że nie posiadam encyklopedycznej wiedzy zwracam się z prośbą o doradzenie
Zacznijmy od początku, budżet to tak jak widać w temacie 3600zł, z tym że mieści się w tym jeszcze monitor LED (nie potrzebuję większego niż 21.5"). Potrzebne komponenty to: Buda; ** CPU + Cooler; MOBO; GPU; ** PSU; Monitor LED.
Żeby nie wyjść na nieroba podzielę się tym co sam skleciłem :-D (choć pewnie jest do tzw. drewno):
Buda: Corsair Carbide Series SPEC-02
CPU: AMD Bulldozer FX-8350
Cooler: Scythe Grand Kama Cross 2
MOBO: Asus M5A97 R2.0
GPU: MSi R9 270X HAWK
RAM: Crucial Ballistix 2x4GB 1600MHz
PSU: XFX Core 650W
HDD: WD Caviar Blue 1TB SATA III
DVD: Asus DRW-24F1ST E-Green
Monitor: Asus VS229HA chociaż co do monitorów to moja wiedza jest, hmmmm, płytka
RAM, HDD i Napęd DVD pozostają bez zmian (razem 563zł), więc na resztę zostaje jakieś 3050zł.
Tak to mniej więcej wygląda. Zapomniałem jeszcze dodać, że w OC raczej się nie bawię, a PC ma sprostać ustawieniom ULTRA w na przykład takim BF4. Swoją drogą od razu pragnę się przyznać, że cenię sobie AMD (jedna konstrukcja oparta o FX-6200 i Gigabyte 7870 za mną :-D ), nawet jeżeli Intel jest lepszy :-D Prosiłbym żeby ewentualne pomysł opierały się o sklep morele.net , ponieważ z niewyjaśnionych przyczyn lubi moje pieniążki i wyjątkowo dobrze mnie traktuje.
Pozdrawiam serdecznie.