Witam, mój problem jest taki otóż nie dawno (jakiś tydzień temu) zakupiłem sobie Garry’s Moda na Steamie, ściągnąłem go dziś z rana i włączam, zrobił się niebieski ekran z napisem Loading ale to ladowanie trwalo za dlugo wiec wyłączyłem grę na pasek i wyskoczyło ze brak mi pliku awesomium.dll więc go ściągnąłem i wrzuciłem do folderu system32. Zadowolony włączam Garry’s Moda przez steama włącza się ten sam niebieski screen z napisem Loading, myszka na ekranie zmienia się w klepsydrę i za kilka sekund wraca do normalnego stanu i wywala mnie na steama. Usunąłem grę i ściągnałem (zmieniłem instalację na dysk C) od nowa lecz ciagle jest ten sam problem. Robiłem test spójności lecz on nic nie wykazał. Nie mam pojęcia o co chodzi. System mam win xp, i na steamie nie mam żadnej gry typu half-life czy cs (czytałem że te jeśli ma się te gry trzeba je zaktualizować żeby garry’s mod działał). Pozdrawiam.
– Dodane 24.07.2013 (Śr) 17:42 –
Dodam jeszcze że po reinstallu gry pojawił mi się komunikat o odblokowaniu gry, lecz gdy ja odblokowalem nic się nie zmieniło.
Mój znajomy który kupił garry’s moda na steamie ma mafie 2, just cause 2, Bully:scholarship edition dotę i wymienionego gmoda. Więc to nie jest przyczyną.
No ale jak to ‘‘po prostu nie zadziała’’? Chyba napisałem ten post po to żeby naprawić gmoda. Ściągnąłem 2006 i 2007 i nic dalej jest ten sam problem. A wracając czy ten znajomy ma jakąś grę na pc z tym sourcem to ma Cs 1.6 tyle że nie na steama.
Widzisz, kiedyś było płatne, nie wiem nawet od kiedy jest free 2. Jak darmowe to może być zablokowane SDK, nie ma jej nawet na liście gier które SDK zawierają. Ale trzeba ściągnąć i sprawdzić.
SDK chyba jest, bo kolega ma tylko TF2 na swoim koncie Steam i dostęp do SDK. Kiedyś jeszcze za darmo dostępne były Half Life 2: Lost Coast i Half Life 2: Deathmatch ale teraz zdaje się, że są płatne.
Gmod jest już niezależną grą, jak kupowałem gifta to założyłem oddzielne konto na którym nie było nic, tylko sam gmod który śmiga bez szemrania, od jakiegoś czasu gmod ma w sobie podstawkę silnika gry