Czy jest możliwość zainstalowania aplikacji GCam lub Google Camera na Redmi 9 z Androidem 10?.
Raz pobrałem aplikację GCam, zainstalowała się, ale nie było możliwe wykonanie zdjęcia, po wejściu w aplikację GCam wyrzucało aplikację do „Pulpitu”, a jak nawet udało się włączyć to wejściu w Opcje czy w Tryb Nocny aplikacja się zamykała.
Jak by była możliwość zainstalowania aplikacji GCam lub Google Camera na Redmi 9 to którą wersja by funkcjonowała?. Była by też taka wersja żeby obsługiwała Tryb Nocny?.
Ja testowałem ją na SGS20 FE 5G i działa OK. Co prawda mi tam ten Samsungowy aparat wystarcza, bo pstryknę może kilka fotek na pół roku / miesiąc i nie potrzebuję zaawansowanych opcji… Jednak - tak z ciekawości - zobaczyłem sobie tą Open Camerę i jest całkiem rozbudowana…
Google Camera dobrze działa na sensorach Sony z serii IMX, a twój Redmi 9 ma OmniVision OV13B10. To jest inna para kaloszy. Wszystkie dostępne zmodowane wersje Google Camera głównie działają dobrze lub prawie dobrze z sensorami od Sony.
Moim zdaniem „Arnova8G2’s GCam” powinien być optymalny. Jest tam nawet config, ale dla Xiaomi Redmi 9S / 9 Pro / 9 Pro Max, być może jest szansa, że zadziała. Jak nie to metodą prób i błędów trzeba sprawdzać konfigurację GCam.
Jakaś szansa jest. Chociaż tak jak mówiłem z OmniVision w GCam bywają problemy i jeżeli nawet się uruchomi to niektóre funkcje mogą powodować crash aplikacji. W końcu GCam jest napisana z myślą głównie o Pixelach od Google, a te mają moduły kamery od Sony.
Właśnie tak jest że jak już wydaje się że któraś z modyfikacji apki będzie funkcjonować to np. jak wejdę w tryb nocny to wyrzuca apkę, albo jak chcę zrobić portret też jest wyrzucenie z apki.