Posiadam Xiaomi Redmi Note 8 (główne zastosowanie to robienie zdjęć i filmów) i chcę na nim korzystać z aplikacji GCam PL by wykonywać lepsze zdjęcia. Skąd pobrać apkę GCam w języku PL i jak ją skonfigurować by jakość zdjęć i filmów była jak najlepsza?
Na starszym Xiaomi Redmi Note 7 mam GCam w wersji 6.1.021.220943556 (oczywiście ) i jest niemal całkowicie po polsku (poza 2 opcjami BSG MOD settings i Developer Settings).
Czy aplikacja Open Camera jest lepsza od GCam? Zdjęcia w 99 % przypadków będą wykonywane w trybie automatycznym. Szukam aplikacji, która na automatycznych ustawieniach zrobi lepsze zdjęcia niż ta fabrycznie zainstalowana. Z GCam na Redmi Note 7 jestem bardzo zadowolony.
Uruchom GCam powinno działać.
Zobacz na tych configach, co są dostępne, który najlepiej będzie pasować. Aby załadować CONFIG kliknij 2 razy obok przycisku migawki na “tle”, pojawi się okienko z wyborem configu, naciskasz restore i config załadowany.
Pamiętaj, że niektóre funkcje działają tylko na Pixelach! Apka też będzie mieć problem jak nie masz supportu w ROM w pełni dla camera2API.