prymus14
(Amarok2)
9 Wrzesień 2013 04:34
Dzień Dobry.
Mam pytanie do osób, które używają gdata is 2014 z licencjami wielostanowiskowymi: czy licencje na wszystkich stacjach trzeba aktywować na wszystkich stacjach na raz, oraz czy istnieje możliwość usunięcia któregoś z komputerów i zainstalowanie jego klucza na innym?
Gdyby nie to, że strona producenta nie wyświetla się mi prawidłowo, to pytanie zadałbym im.
Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc
Ireneusz K.
Witaj.
Cytat z podręcznika G-Data:
Nabycie licencji wielostanowiskowej uprawnia do używania jednego programu na określonej ilości komputerów. Po zainstalowaniu produktu na pierwszym stanowisku należy zarejestrować produkt w celu otrzymania danych dostępu . Dane dostępu zostaną automatycznie wpisane w programie, a także wysłane na wskazany w formularzu rejestracyjnym adres e-mail. Te same dane dostępu należy zastosować na pozostałych stanowiskach. Po zarejestrowaniu produktu na pierwszym komputerze otrzymasz dane dostępu do aktualizacji ( użytkownik i hasło ). Te same dane możesz wpisać w odpowiednie pola na wszystkich komputerach objętych licencją. Zarejestrowanie produktu na pozostałych stanowiskach nie jest możliwe. Dlaczego podczas rejestracji pojawia się komunikat: Produkt został już zarejestrowany ? Wielokrotne zarejestrowanie jednego numeru rejestracyjnego nie jest możliwe. Taki komunikat oznacza, że produkt został zarejestrowany na pierwszym komputerze. Na pozostałych stanowiskach wpisz dane dostępu otrzymane w potwierdzeniu rejestracji. Problemy z rejestracją lub aktualizacją oprogramowania można zgłaszać zgodnie z zaleceniami zawartymi w rozdziale Pomoc techniczna …
Co do instalacji na innym komputerze, to wydaje mi się, że nie jest tak jak z systemem Windows w wersji OEM.
Każda licencja to jedno stanowisko robocze, nie konkretny komputer.
prymus14
(Amarok2)
10 Wrzesień 2013 06:49
Bardzo dziękuję za odpowiedź, która mi pomogła