Gdzie jest: "Opróżnij kosz" ? :)

Witam,

ni stąd ni z owąd znikło mi “opróżnij kosz”:

kosz.jpg

Gdy otwieram kosz i klikam tam w opróżnij to nic sie nie usuwa - dziwna sprawa. ESET nie widzi żadnego syfa…

A spróbowałeś go czymś zapełnić?

Na obrazku widać, że jest pusty :stuck_out_tongue:

przy pustym koszu w menu kontekstowym opcja opróżnij jest ale zaciemniona

wejdz w kosz i na górnej belce masz też opcje opróżnij ?..

aby naprawić brak tej opcji w kontext menu:

otwiersz to menu które pokazałeś na screenie, wybierz opcje usuń, opcjsa usunie kosz z pulpitu.

wejdż w personalizacja (prawy przycisk myszy na pulpicie klik) w konie personalizacji na pasku bocznym wybierz zmień ikony pulpitu, zaznacz kosz, zamknij okono, zobacz czy pomogło…

Podczas gdy masz pełny kosz funkcja się pojawia? W XP przy pustym koszu widać “Opróżnij Kosz”… Nie pamiętam jak to w Viście.

w viscie rowniez jest opcja “Oproznij kosz” ale nieaktywna jesli smieci nie ma.

polecam sprawdzic rejestr systemu i odszukac polecenia shella co do recyclebina

o to chodzi, że w kosz jest pełny mam już koło 1GB, które nie potrafie usunąć. Jedynie ctrl+A i SHIFT+DEL pomaga, żeby usunąc to co tam mam. Gdy otwieram okienko kosza i klikam w opróżnij to nic się nie opróżnia… Usunięcie i przywrócenia kosza na pulpit nic nie pomaga…

przywroc sobie kompa poprzez Przywracanie systemu kilka dni wczesniej i po problemie

Nie korzystam z przywracania - mam wyłączone

Nie korzystam z przywracania - mam wyłączone i tym samym sprawiasz sobie sam problemy - powodzenia.

prawdopodobnie mieszczę się w 90% ludzi, którzy “sprawiają” sobie problemy przez wyłączenie opcji przywracania

to weż płyte systemową włóż do napędu, zrestartuj pc, uruchom płyte i wybierz napraw system…

…kiedyś próbowałem w ten sposób naprawić XP - zamulił się jeszcze gorzej niż przed tą naprawą… Wolałbym tego uniknąć.

czego konkretnie mam tam szukać?

każdy by wolał ale czasem trzeba :stuck_out_tongue:

mi się zadrzyło raz korzystać z naprawy systemu z płyty i nic nie zamuliło…

wole sprawdzić rejestr - tylko nie wiem czego mam tam szukać; no i gdzie - ma ktoś może większe doświadczenie niż ja?

po zainstalowaniu następujących aktualizacji z koszem już wszystko ok!

akt.jpg