Kupowanie na ebay czy allegro sprzętu zawsze jest obarczone ryzykiem. Proponuję kupic w dobrym sklepie internetowym lub fotograficznym (w realu) dla 200 zł nie warto ryzykować.
Co chcesz “wypróbować” ?? To nie są buty. Aparat ten ma swoją markę.
Wiesz to zależy czy chcesz kupić sobie lustrzankę i mieć system nikona - w tym wypadku d40 obsługuje tylko drogie obiektywy - czy bardziej celujesz w ergonomie itd. bo i tak będziesz miał przez całą karierę obiektyw kit’owy. A puszki w takim przedziale cenowym są na podobnym poziomie.
i wcale nie bede jechał na kicie bo mam w domu kompatybilny teleobiektyw+ ten w kicie ewentualnie z czasem kupie jeszcze jeden.
nie wiem co mam sprawdzac w tym aparacie bo specyfikacja techniczna jest na każdej stronie poświęconej fotografii, a co do innych modeli to jestem ograniczony cenowo - 2000 max więc zostają mi tylko Nikon d40 i Olympus bodajże z400 - teraz mam kompakt olympusa i wiem że 2 raz aparatu tej marki nie kupie…
tak gwoli informacji, to w tej granicy cenowej znajdziesz jeszcze przynajmniej Pentaxa (system mniej popularny, ale za to w pełni kompatybilny ze starszymi szkłami, posiadający w sumie niedrogie obiektywy)
a po co mi silniczek w aparacie?? jakbym chciał robi na auto to bym sobie kupił jakiś lepszy kompakt. Mi właśnie chodzi o możliwośc własnych ustawień wszystkiego a nie auto i auto…
omg…wiesz co to AF ? Za każdym zdjęciem chcesz ustawiać ostrość ręcznie ? W takim razie może warto pomyśleć o Pentaxie który obsługuje stare manualne obiektywy ?
D40 nie posiada silniczka AF i obiektywy które nie mają wbudowanego silniczka nie będą prawidłowo działały pod tą lustrzanką. Tzw. nie będą ustawiały ostrości.