Gdzie kupić podręczniki?

Mam pytanie: gdzie za pomocą internetu można kupić niedrogo podręczniki do szkoły podstawowej?

Księgarnia gandalf, polecam. Przy przekroczeniu pewnej ceny transport gratis. Sam kupowałem tam i jestem bardzo zadowolony, błyskawiczna wysyłka, świetny kontakt.

po co kupować te podręczniki

ja jadę już 3 rok na podręcznikach z neta ściągniętych i wydrukowanych :stuck_out_tongue:

A to zdaję się jest nakłanianie do popełnienia przestępstwa :stuck_out_tongue: Nie wspominając o tym, że tak publicznie się przyznawać do popełnienia kradzieży…

A dobreprogramy to serwis z założenia antypiracki :slight_smile: Jego motto to “vortal z legalnym oprogramowaniem”, chociaż mogłeś tego nie zauważyć, bo nie pojawia się ono ostatnio na stronie głównej.

Co do podręczników, to musisz przelecieć cały Internet i przeliczyć ceny, bo co roku kupuję podręczniki w Internecie i co roku inne księgarnie okazują się być najtańsze. Może być tak, że część książek będzie tania w jednej księgarni, część w drugiej i opłacać może się zakup w kilku miejscach, nawet pomimo dodatkowych kosztów wysyłki. Powyżej określonej kwoty (w różnych księgarniach różnej), księgarnie z reguły wysyłają książki za darmo, czasem z obniżoną ceną.

Na twoim miejscu ja bym podręczników wcale nie kupował. Po obeznaniu, kto się “rzuca” o jego brak, wtedy właśnie można owe podręczniki sobie kupić ew wypożyczyć w bibliotece szkolnej o ile istnieje taka możliwość ;]

Zawsze można kupić książkę na 2osoby.

W podstawówce z podręczników się korzysta, to nie liceum :slight_smile:

Dziękuję za pomoc

księgarnie z pierwszych stron wyszukiwarek są zwylke droższe (np. wspomnian gandalf), ja proponuję księgarnię selkar -http://tiny.pl/h5gvj- mniej znana, ale ceny ma dość przystępne i dobre opinie wśród kupujących, sprawdzona również przeze mnie

Warto też zajrzeć na allegro :wink:

Ja kupowałem książki na stronie redmoon.pl chyba najtańsza księgarnia w necie, sprawdź sam, a jak znajdziesz coś lepszego to daj znać:)

No i warto przejść się po antykwariatach, często można dużo taniej wyrwać książkę w niewiele gorszym stanie.

Do szkoły podstawowej o ile dobrze się orientuje kupuję się tylko nowe podręczniki z tej przyczyny, że te książki są to ćwiczenia do wypełniania długopisem (przynajmniej takie są w klasach od 1-3) Jeśli chodzi o klasy 4-6 to ćwiczenia już wychodzą osobno. Ale oczywiście wszystko zależy od szkoły i programu nauczania :slight_smile:

Zgadza się, w klasach 1-3 de facto nie ma podręczników tylko ćwiczenia. Natomiast w 4-6 do większości przedmiotów miałem i podręczniki i ćwiczenia - już lepiej, bo podręczniki można kupić używane. W gimnazjum ćwiczenia były do większości przedmiotów, natomiast w liceum prawie nie występują (w dodatku są przedmioty, gdzie z podręczników się praktycznie nie korzysta). W innych szkołach może być inaczej, ale podejrzewam, że większych różnic nie ma.

Nowych podręczników czy zbiorów kupować się nie opłaca, bo po roku używania nie będą wyglądać lepiej niż jeśli kupiłoby się podręcznik używany w dobrym stanie. Jeśli chodzi o ćwiczenia, ewentualnie podręczniki które się dopiero ukazały, wyjścia nie ma, trzeba kupić nowe. Chyba że dostanie się używane niewypełnione.

Inny wyjątek to języki obce, gdzie często wypełnia się również podręcznik - w dodatku książki do nich są zwykle najdroższe.

najlepiej w księgarniach internetowych takich poleconych. Ja kupuję teraz podręczniki dla mojego pierwszaka bo caly nowy program wchodzi tak samo jest z 4 klasą. polecam zakupy na allegro lub pouczyc.pl sprawdzone i pewne.