Gdzie kupić smartfon?

Witam,

koledzy gdzie najlepiej kupić smartfon tzn. jaki sklep internetowy polecacie?

Pozdrawiam

Jakiś konkretny? „Najlepiej” co oznacza? Niską cenę?

Chodzi mi o sklep godny zaufania z pewnym sprzętem, i żeby nie robili jakichś problemów w razie reklamacji.
Dawniej kupiłem na oleole.
Chce kupić motke g 6 plus ale teraz się wacham bo wychodzi motka p 30 ale nie wiadomo czy trafi na europe.

Teraz o każdym sprzedawcy można się w necie wszystkiego dowiedzieć…

ZACZNIJ od wyszukania upragnionego smartfona w:

Wybierz , zapoznaj się z opiniami o sprzedawcy, odbierz i tyle

Ja polecam sklep sferis.pl. Mają najniższe ceny jeśli chodzi o markę xiaomi, która jest teraz bardzo popularna. Nie ma problemu z gwarancjami. Już kilka telefonów tam kupiłem :slight_smile:

Sferis nie ma oficjalnych dystrybucji

Dzisiaj dostałem telefon z Saturna bo tam kupiłem akurat,zauważyłem że plomba była przecieta na opakowaniu i pudełko otwierane.
Czy to norma w takich sklepach?
Słyszałem też że Saturn sprzedaje towary powystawowe,sprawdziłem kiedy ostatnio była ładowana bateria i pisze w telefonie że 173 dni temu więc chyba wszystko ok i nie jest to towar powystawowy,co sądzicie?

ja od jakiegoś czasu robię zakupy tylko w x-kom https://www.x-kom.pl/ mam przynajmniej pewność, że to oficjalna dystrybucja, a do tego nigdy nie miałem problemu ze zwrotem sprzętu, jak okazało się, że coś mi nie siadło

…która swoją drogą niewiele zmienia, poza tym że cena jest znacznie wyższa. Różnica taka, że towar zamiast to jednego punkty (serwisu Xiaomi) odsyłasz do sprzedawcy.

Bez znaczenia skoro ten konkretny sklep jest godny zaufania. No chyba, że lubisz dopłacać.

1 polubienie

nah

1 polubienie

A co to ma do rzeczy? Smartfony sprzedawane przez sferis przewiezione są do Polski legalnie i dopuszczone do użycia w Europie. A że taki list wystosowali? Wiadomo, kasa nie spływa do Xiaomi Polska to robią co mogą żeby zniechęcić ludzi i zbierać kasę od tych co lubią przepłacać :wink:

A jak ktoś kupuje od januszy, bez gwarancji faktury to sam sobie szkodzi…

Ale dalej nie jest to oficjalna dystrybucja nie ma gwarancji w autoryzowanym serwisie :wink:

A Waszym zdaniem lepiej kupować w firmowym sklepie czy może w innych sklepach z elektronika?