Gdzie mogę wyłączyć program emulujący w windows 8?

Podczas uruchomienia zainstalowanej gry , pojawia mi sie komunikat " Wykryto próbe zastosowania oprogramowania emulujacego. Umiesc w napedzie oryginalny dysk,wylacz program emulujacy i spróbuj ponownie".? Gra którą zainstalowałem jest oryginalna więc nie bardzo rozumiem dlaczego pojawia sie taki komunikat ? Co to jest ten program emulujący i gdzie się go wyłącza ?

Musisz wywalić alcohol i inne programy, które dają wirtualny napęd. Tak to jest jak producenci uznają każdego użytkownika za złodzieja…

Dobrze , tylko gdzie ja mam to wyłączyć lub odinstalować ten program?Inne programy tzn jakie ? Nie znalazłem takiego programu , pracuję dopiero w systemie windows 8 od kilku dni i narazie go nie poznałem.

Musisz odinstalować program emulujący napędy optycznie. Jaki dokładnie, nie wskażę, ponieważ jest tego sporo. Takimi bardziej popularnymi są Alcohol 120%, który jeszcze swoją drogą jest do wypalania płyt, lub DaemonTools. Usuwasz w panelu sterowania/control panel->programy i funckje/ programs and functions.

Sprawdziłem i nie mam tych programów , mam świeżą wersje win8 , nowego kompa i nic nie kumam , zaraz mnie odwiozą :expressionless:

Podałem tylko przykłady. Zamiast tych dwóch, możesz mieć inny program, bo jak pisałem jest tych programów sporo.