Gdzie plsma trzyma pliki konfiguracyjne

Mam takie pytanie gdzie plasma trzyma pliki konfiguracyjne dla compiza(efektów pulpitu) bo chcę sobie zresetować usgtawienia dotyczące efektów pulpitu bo niby mam włączane, ale nie działają juz usuwałem katalogi takie jak ./.config/compiz-1 i ./.config/plasma-workspace i .config/share/plasma i .kde i nadal się ustawienia nie zresetowały, a wiem, że compiz działa bo na innym użytkowniku działa.

Najpierw opisz dokładnie o co ci chodzi bo ustawienia Compiza i ustawienia efektów KDE to nie to samo. Masz w ogóle zainstalowany Compiz?

Tak mam zainstalowany compiz i chodzi o to, żeby te ustawienia konfiguracyjne compiza przywrócić, żeby zresetować pliki konfiguracyjne kde.

Jeszcze raz powiem compiz jest zainstalowany, ale próbowałem zainstalować nvidia sterowniki do grafiki i coś poszło nie tak i tylko częściowo się po tej operacji X-xy uruchomiły, więc odinstalowałem niektóre pakiety które mialy w nazwie nvidia i wszystko wróciło do normy tylko teraz nie działa compiz a pod innym użytkownikeim działa.

Najszybciej? Przekopiuj swoje pliki na nowego użytkownika. Możesz też szukać po pliku który grzybi w tym profilu… ale ja się nie podejmuję, bo nie chce mi się dochodzić co nakombinowałeś :stuck_out_tongue_winking_eye:

Ale co ma jedno do drugiego?
Jak używasz Compiza to efekty pulpitu KDE powinieneś mieć wyłączone tak więc pliki konfiguracyjne KDE nie powinny tu bruździć.
Jedyne co przychodzi mi do głowy to rysowaniem okien zarządza u ciebie kwin zamiast compiz ale bardzo dawno nie używałem już compiza więc nie wiem jak to ugryźć dawniej dawało się to łatwo przestawić za pomocą: fusion-icon

Już to zrobiłem zrobiłem tak jak pokolog kazał.