Gdzie robicie zakupy w internecie?

Hej wszystkim! :slight_smile:

W dobie kiedy każdy ma w domu dostęp do internetu, coraz częściej decydujemy się robić zakupy przez sieć. Jak wiadomo sklepy są różne, jedne lepsze - drugie gorsze. Proponuję zrobić wątek zbiorowy w którym będziemy wypisywać sklepy internetowe w których kupujemy i byliśmy zadowoleni.

Książki - merlin.pl

Buty - eobuwie.pl

Prezenty, gadżety - 2future.pl

sprzęt komputerowy - vobis.pl

Fotografia - e-cyfrowe.pl

A Ty gdzie kupujesz?

Zazwyczaj na Allegro :stuck_out_tongue:

Gry na X360 to gram.pl albo psxextreme.pl

A programy komputerowe to mam od tego pod nosem komputronik, chyba że na stronie producenta taniej :smiley:

ceneo.pl - i wszystko jasne :wink:

Ja preferuję sprawdzanie cen produktów na www.skapiec.pl Jak dla mnie mają lepszy system filtrów niż ceneo.pl, nokaut.pl itp itd

vobis i komputronik, do spółki jeszcze gral - chyba najdroższe sklepy komputerowe w Polsce… Już lepiej z allegro zamówić z jakiegoś sklepu.

ja kupuję głównie przez allegro, nie bawię się w sklepy internetowe - tylko haseł trzeba więcej pamiętać :wink:

Yagi.pl

agito.pl

no i allegro jeżeli można to nazwać sklepem.

Polecam także http://www.ram.net.pl/

Często znajduje się na szczytach wyszukiwarek cenowych.

Komputronik, Vobis i Alsen :slight_smile: a czasem salon Sferis.

allegro =D>

Allegro. Kupowałbym na eBayu bo duży wybór, ale mało aukcjii z Polski :slight_smile:

Ja tam Allegro;)

zawsze :slight_smile:

jak nie towar, to kase dostaje - kupuje w duzych sklepach, wiec ryzyko jest minimalne, ze nie przyjma z powrotem… przyklad: kupilem zasilacz nowy z gwarancja, po pol roku popsul sie (czesciowo z mojej winy, bo wylacznik padl) - dostalem nowy, po roku odeslalem do sprzedawcy by wyczyscil (dziala 24/7 i mocno kurzem oblepiony - wyczyscic nie moge, bo gwarancja) - dostalem nowy, w najnowszej wersji… zle? ja nie narzekam… 8)

podobnie z reszta rzeczy - zrobilem duze zakupy w jednym sklepie (w/w kuchenka, lodowka, pralka i jakis toster itp. ~£1k) i nie dosc, ze byli na drugi dzien, to jeszcze przywiezli i wniesli (3 pietro) za darmo… pomijam fakt, ze kupilem taniej niz w stacjonarnym sklepie - gwarancja producentow od 3-ch do 5-ciu lat :slight_smile: