Witam serdecznie.
Przedstawię pokrótce pewną sytuację z tego forum.
Otóż, pewien Internauta, zafascynowany hobbystycznie programowaniem, jak też i elektroniką, poświęcił swój czas i chęci na napisanie aplikacji. Jest to internetowy odtwarzacz stacji radiowych. I chciał poddać ocenie swoją aplikację użytkownikom forum dp. Sam osobiście pobrałem i zainstalowałem aplikację, która już na pierwszy rzut oka przypadła mi do gustu. Obszernie opisał swoje dzieło na tym forum w odpowiednim dziale. Wyjaśnił zasadę działania swojej aplikacji, oraz opisał poszczególne jej funkcje. Nawet pojawiło się już parę komentarzy pod Jego postem.
Niestety, jakiś nadgorliwy Admin uznał to wszystko za spam. Wnikliwie przejrzałem Regulamin, na który się powołał i niestety, nie znalazłem punktu, do którego post mógłby zostać podciągnięty i uznany rzeczywiście za spam.
Dziwi mnie polityka działania tego forum. Chłopak zrobił kawał dobrej roboty, chciał, aby inni mogli ocenić owoc jego wysiłków, nie czerpał żadnych innych korzyści z udostępniania swojej aplikacji, a jednak dziwnym sposobem Jego post został uznany za spam.
Zamiast w jakikolwiek sposób promować młodych programistów, utrudnia się im w ten sposób możliwość startu i dalszej owocnej pracy w swojej dziedzinie. Więc może warto byłoby wprowadzić nowy dział na forum dla właśnie takich młodych programistów, aby mogli zaprezentować to, nad czym pracują.
Link do rzekomego spamu: prosba-ocene-aplikacji-t490548.html?sid=da0fc52c9e42c016d5fed3c0e30cfd8c#p3089640