Witam,dostałem od sąsiada jego stary komputer z 2000 roku, bo miał go wyrzucać na złom, ale w sumie mi się może coś przydać ;)No to tak zasilacz odpada, 100 wat :lol: i jeszcze go spaliłem potem :x Ramy to ddr1 to nie wsadze, z dyskiem coś pokminie, no i tam jest taki wentylatorek, średniej wielkości, i czy mógłbym go gdzieś do siebie wsadzić do budy?
Po co Ci jakiś stary dysk? Pewnie tylko zamuli komputer. Żeby wsadzić go do obudowy, musisz mieć odpowiednią kratke wentylacyjną. Włożenie wentylatora ‘byle gdzie’ nie jest zbyt dobrym pomysłem, bo możesz zakłucić obieg powietrza w obudowie.
No i tak nie mam zamiaru wsadzać dysku, tylko ten wentylatorek gdzieś chce wepchnąć
A jakie ma wymiary?
-
Jakie ma wymiary?
-
Jaką masz obudowę?
-
Masz już jakieś wentylatory?
-
Jakie ma wymiary? Taki jak od procka, czasu teraźniejszego
-
Jaką masz obudowę? Taka szara nie znam modelu
-
Masz już jakieś wentylatory? nie.
Dobrze by było, abyś wrzucił zdjęcie obudowy z tyłu i z wnętrza. Bo przypuszczam, że miejsce na wentylator masz z tyłu i z przodu obudowy, ale nie jestem pewien.
- Czy wiatraczek ma zasilanie poprzez molex czy poprzez 4 pinowe wejście przy procku?
4pinowy, mam tylko z tyłu i tam by pasowało.
Postaraj się wcisnąć go na tył obudowy. Będzie wyciągał ciepłe powietrze na zewnątrz.
Lepiej jak wentylator wyciąga powietrze z komputera, czy jak wdmuchuje, które chłodzenie jest wydajniejsze?
A ten 4 pin to gdzie go wsadzić, w które chcem 4pinowe?Chyba, że znalazłem wejscie sysfan
No na pewno nie na miejsce procka :lol: Myślę, że do sysfan będzie pasować
Jeśli nie masz żadnego to najlepiej pierwszy dać na tył do wydmuchiwania powietrza. Kolejny zakładasz z przodu, który będzie wdmuchiwał
Ta, ale właśnie zauważyłem 1 recz, to ma 3pin Chyba nie wsadze, co?
– Dodane 26.07.2012 (Cz) 13:10 –
Dobra wsadziłem go, wejście sysfan 2 miało 3 piny, tylko teraz jak mogę regulować jego obroty jakiś program?
– Dodane 26.07.2012 (Cz) 17:01 –
Aha, jeszcze wziełem wentylator, dosyć duży wielkości obecnych wiatraków na CPU, i myśle aby go dac na tył, a tamten mniejszy dać na przód. Co o tym myślicie? Aha, on ma 2piny.