Gdzie wgrać logo na forum

Witam. Mam stronę (forum) na lua.pl Chciałbym wgrać logo tylko nie wiem do jakiego folderu. Używam oprogramowanie phpbb 3.0.4 Czekam na odpowiedź. Pozdrawiam

Styles->prosilver->imageset

Domyślnie logiem jest plik site_logo.gif

Jeżeli chcesz to zmienić, edytuj plik imageset.cfg, pozycja img_site_logo

Lub “Styles->subsilver2->imageset”

używam innego stylu ale ścieżka myśle ta sama, jakoś sobie poradzę :smiley:

Edit: Ale jednak sobie nie poradze…

Co mam w tym pliku zmienić? Załóżmy że mój plik nazywa się logo, i co zmienić img_site_logo zmazać to i wpisać logo?

jeśli Twój plik nazywa się “logo” to musisz zmienić jego nazwę na “site_logo.gif” i wysłać go na serwer do w/w katalogu. Zastępując go tym samym. I to wszystko :slight_smile:

Niekoniecznie

1. Wgrywasz plik do katalogu Styles->“jakis styl”->imageset (plik może się nazywać np. logo2.gif, można wgrać też wiele plików np. logo1.png, logo2.png itp.)

2. Następnie wchodzisz do ACP potem Style->“Zestawy ikon” i na środku masz tabelkę. w kolumnie opcje (i wierszu przyporządkowanemu danemu stylowi) klikasz edytuj.

3. Klikasz w listę rozwijalną “Wybierz obrazek” i wybierasz “Główne logo” (u mnie 2 od góry).

4. Niżej pojawiają się 2 obrazki z obecnym logiem. Pod tymi obrazkami masz kolejną listę rozwijalną, tam wybierasz plik, który ma posłużyć za logo np. logo2.gif

5. Klikasz “Wyślij”

PS. Jeśli by nie było widać zmian to wylogowanie i ponowne zalogowanie powinno pomóc.

2 porada pomogła stokrotne dzięki