Witam. Mam stronę (forum) na lua.pl Chciałbym wgrać logo tylko nie wiem do jakiego folderu. Używam oprogramowanie phpbb 3.0.4 Czekam na odpowiedź. Pozdrawiam
Styles->prosilver->imageset
Domyślnie logiem jest plik site_logo.gif
Jeżeli chcesz to zmienić, edytuj plik imageset.cfg, pozycja img_site_logo
Lub “Styles->subsilver2->imageset”
używam innego stylu ale ścieżka myśle ta sama, jakoś sobie poradzę 
Edit: Ale jednak sobie nie poradze…
Co mam w tym pliku zmienić? Załóżmy że mój plik nazywa się logo, i co zmienić img_site_logo zmazać to i wpisać logo?
jeśli Twój plik nazywa się “logo” to musisz zmienić jego nazwę na “site_logo.gif” i wysłać go na serwer do w/w katalogu. Zastępując go tym samym. I to wszystko 
Niekoniecznie
-
Wgrywasz plik do katalogu Styles->“jakis styl”->imageset (plik może się nazywać np. logo2.gif, można wgrać też wiele plików np. logo1.png, logo2.png itp.)
-
Następnie wchodzisz do ACP potem Style->“Zestawy ikon” i na środku masz tabelkę. w kolumnie opcje (i wierszu przyporządkowanemu danemu stylowi) klikasz edytuj.
-
Klikasz w listę rozwijalną “Wybierz obrazek” i wybierasz “Główne logo” (u mnie 2 od góry).
-
Niżej pojawiają się 2 obrazki z obecnym logiem. Pod tymi obrazkami masz kolejną listę rozwijalną, tam wybierasz plik, który ma posłużyć za logo np. logo2.gif
-
Klikasz “Wyślij”
PS. Jeśli by nie było widać zmian to wylogowanie i ponowne zalogowanie powinno pomóc.
2 porada pomogła stokrotne dzięki