Gdzie zgłaszać warezy?

Przypominam o wymogu pisania na temat.

Jeśli ktoś ma poważną odpowiedź lub pomysł dotyczący pytania zadanego przez autora tematu to prosze pisać. Jednak za OTowanie mogą posypać się osrzeżenia.

Największe OTy -> KOSZ

Nie bój się, kto ma kupić grę to i tak ją kupi - bez względu na to czy będzie ona dostępna nielegalnie.

Nie martw się o innych, chciałeś kupić grę to kupiłeś mimo tego, że jest dostępna nielegalnie i nawet wiesz skąd można ja pobrać. Zapłaciłeś i zasiliłeś konto producenta, nagradzając go jednocześnie za ciężką pracę. Znajdzie się kilka tysięcy takich osób i następna gra na pewno powstanie. Zrobiłeś chyba najlepszą rzecz jaką zrobić mogłeś.

To się chwali, jednak nie zmienia to faktu, że tak robiłeś i każdy mógł również ciebie podkablować. Też nie lubię piractwa ale donosicielstwa nie lubię jeszcze bardziej. Nie każdego stać na określone oprogramowanie, nie wiem ile masz lat i czy już na karku masz problem utrzymania rodziny ale życzę Ci abyś nie musiał piracić gdy na głowie będziesz miał opłacanie rachunków, koszty utrzymania rodziny i milion podatków.

Jednak jeśli czujesz potrzebę zgłoszenia tej sprawy, to proponuję zgłosić ją mailowo do producenta. Jeśli producent postanowi walczyć z autorem stronki to już będzie wiedział co zrobić: albo sam poinformuje odpowiednie władze albo wystosuje odpowiedniego maila i ostrzeże osobę odpowiedzialną za tą stronę. Poza tym jeśli producent postanowi powiadomić odpowiednie władze, to jego zgłoszenie na pewno będzie miało większy priorytet niż zgłoszenie jakiegoś anonimowego człowieczka. Jednak jeśli producent postanowi nie podejmować żadnych działań, to chyba nie ma sensu robić czegoś na siłę.

McFly; jesteś genialny z tymi pomysłami :mrgreen:

Powinieneś dostax nobla za to.

A tak na powaznie to sugeruje abyś wyszedl na świeże powietrze i troche się przewietrzył i przemyslał to co wypisujesz,bo aż mi nie dosc że głowa spuchła to mnie brzuch ze śmiechu boli. :mrgreen: :shock:

McFly jak znasz jakieś fajne warezy to weź mi wyślij na PW adresy a ja po gruntownym przestudiowaniu ich zawartości powiem ci czy warto to gdziekolwiek zgłaszać :mrgreen:

A tak poza tym jak skończysz kiedyś 15 lat to wtedy pomyśl o likwidowaniu światowych serwerów warezowych. :stuck_out_tongue:

Napewno Każdy znas ściągnał jakąś gre albo program że tak powiem nielegalnie. :wink: Ludzie biedniejsi mają teraz dostep do gier;) Nie opłaca sie kapować bo i tak i tak to nie zniknie… Przeszkadza ci to że twój przyjaciel ma przyjemność w fife 08?