Nieopatrznie zainstalowałem wygaszacz ekranu myśląc że to tapeta. Chce usunąć ale wyszukiwarka nie znajduje, zapewne nie podaję właściwej nazwy pliku. Kto wie gdzie system przechowuje te pliki?
W katalogu WINDOWS lub WINDOWS/SYSTEM32
A dokładne rozszerzenie to .scr
Tak jak napisał WODZU w katalogu Windows/System32
Niestety po wpisaniu rozszerzenia .scr do wyszukiwarki nie wyświetliły sie zadne pliki o tym rozszerzeniu. Takie rozszerzenie miały pliki w Windows XP moze w Viście jest inaczej? Macie Vistę? Wyświetlcie/wyszukajcie pliki .scr na próbę. Są u was? Natomiast w Windows/System 32 patrzyłem ale nie wiem w jakim folderze mogłyby być.
Ehh, w Viście to nie wiem, trzeba było na początku napisać, że chodzi Ci o wygaszacze w Viście.
Przecież są one w C:\Windows\System32 i mają typ pliku Screen Saver, widze je u siebie ze są tam.
A rozszerzenie??
do enter6. no przeciez jesteśmy w oknie “System operacyjny Windows Vista”. do przemek. Nazwa folderu Screen Saver? Zaraz sprawdzę.
Yan. - faktycznie OK
To nie jest folder, tylko typ pliku. Jak weźmiesz Widok>Szczegóły i po sortujesz to wygaszacz to właśnie Screen Saver.
Nie Screen Saver to typ pliku. Ustaw widoki szczegółowy i szeregowanie wedlug typu. Pliki z typem Screen Saver to wygaszacze, są one w C:\Windows\System32.
Edit: Spóźniłem się, proszę o usunięcie tego posta.
Sprawdziłem. W folderze Windows/System32 są pliki o rozszerzeniu .scr i są to Wygaszacze Ekranu. Jeśli zmienisz widok na Szczegóły i po sortujesz według Typu to pliki wygaszacza będą na samym dole.
Pliki Screen Saver’ów to np.: Aurora.scr, Bubbles.scr, Logon.scr
Do kolegów/koleżanek doradzających. Pytanie sformułowałem j.w. sadząc ze nowozainstalowany wygaszacz bedzie tam gdzie systemowe. Niestety. Tam go nie było i nie doszedłem gdzie jest. Ponownie ściągnałęm ten plik i ponownie zainstalowałem sądzac ze podpatrze gdzie sie lokuje. Niestety. Nie byłem o nic pytany ani informowany. Zainstalowało sie samo gdzie chciało. Poniewaz Avast! sygnalizował że ten plik ma trojana, wyeliminowałem go PRZYWRACAJAC SYSTEM. Dziękuje za porady. Pozdrawiam. Yan