Gdzie znaleźć ciastka / localStorage wyskakującego okienka fancybox po zamknięciu?

Ostatnio natrafiłem na bardzo dziwne komunikaty RODO w Fancybox, które jak się zaakceptuje znikają w każdej przeglądarce na komputerze (Chrome, Opera, Firefox, IE11)…

Jakby nie były one powiązane z ciasteczkami / localStorage konkretnej przeglądarki…, nie pomagają tryby prywatne ani wersje portable przeglądarki.

przykład strony:

https://www.tureckisklep.pl/

dla testu najlepiej otworzyć w dwóch różnych przeglądarkach, w jednej zamknąć a w drugiej odświeżyć.

Opcjonalnie mocno popsułem Windows 7, że dzielą się przeglądarki danymi :rofl:

Nie wchodzę, ale zgaduję że strona traktuje IP jak użytkownika. Podłącz się pod internet mobilny i sprawdź w incognito czy będziesz miał komunikat. Ja nie mam możliwości podłączenia się pod mobilny z telefonu bo siedzę na PC i nie mam WiFi, a użyj incognito bo zgoda może też siedzieć dodatkowo w cookies.

Niestety nie mam na zmianę - stałe IP od Plusa:

jakiś pierwszy z sieci lokalnej operatora:

100.90.240.204 (taki widzi router)

i na świat:

31.0.125.162 (wget z amazon / stronki typu “twoje IP”).

Chyba siedzi to dodatkowo w IP na stronie, jak zmieniam sobie np.:

To po zmianie kraju i potem usunięcia Cookies / LocalStorage wraca tylko do pierwszego kliknięcia “Akceptuje” (“Rozumiem”).

Potem już nic nie daje usuwanie Cookies / LocalStorage. Pomaga tylko kolejne maskowanie innym krajem…

Czyli tak jak napisałem akceptacja działa per IP i cookie - mieszana taktyka.

Ten temat został automatycznie zamknięty 180 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.