problem polega na tym,że żadne sterowniki nie działają u mnie poprawnie oprócz tych zintegrowanych z systemem (windows xp sp2)
instalowałem stare display drivers 6.x , nowe display drivers 7.11 (nie ściągam całych catalystów) ,testowałem również omegi . sterowniki były oczywiście ściągane z oficjalnych stron
po zainstalowaniu każdych sterowników ekran wygląda tak
natomiast jeżeli nie mam w systemie sterowników wszystko jest w miarę normalnie :?
o co tutaj biega?
EDIT
mam
płytę główną : MSI K8MM-V ze zintegrowaną grafiką,którą przez ostatni tydzień używałem
bardzo dziękuje za wasze odpowiedzi ale sam znalazłem już odpowiedź
otóż zrobiłem tak : pomyślałem,że jeżeli bez zainstalowanych sterowników mogę ustawić sobie odświeżanie monitora to jednak jakieś sterowniki w nim są - przyszło mi do głowy,że może windows zainstalował sam z siebie sterowniki do zintergrowanej karty (o zgrozo!) … i okazało się to prawdą
pobrałem z vortalu dobrychprogramów program o nazwie drvier cleaner 3.3 i usunąłem nim wpisy
S3 Savage
SIS Graphics
zainstalowałem ati display drivers 7.11 i jest (póki co dobrze)
tak czy siak dzięki za poświęcony czas dla mojego problemu
EDIT
mam do was jeszcze małe pytanko : jak windows sam z siebie zainstalował te sterowniki ?
Być może sam zainstalowałeś instalując stery do płyty głównej(chipsetu). Ja mam taką zintegrowaną instalację , czyli chipset płyty głównej, karta dźwiękowa oraz sieciowa.