Gecube radeon 9600PRO - żadne sterowniki nie działają

witam

mam dość dziwny problem

otóż dostałem niedawno nową kartę graficzną : gecube radeon 9600PRO (256mb/128bit)

problem polega na tym,że żadne sterowniki nie działają u mnie poprawnie oprócz tych zintegrowanych z systemem (windows xp sp2)

instalowałem stare display drivers 6.x , nowe display drivers 7.11 (nie ściągam całych catalystów) ,testowałem również omegi . sterowniki były oczywiście ściągane z oficjalnych stron

po zainstalowaniu każdych sterowników ekran wygląda tak

blad1bd7.th.jpg

natomiast jeżeli nie mam w systemie sterowników wszystko jest w miarę normalnie :?

nice1jk7.th.jpg

o co tutaj biega?

EDIT

mam

płytę główną : MSI K8MM-V ze zintegrowaną grafiką,którą przez ostatni tydzień używałem

zasilacz : fortron 350W

Ustaw jakość kolorów na 32 bity i powiedz czy normalnie Ci wyświetla obraz.

po zainstalowaniu sterowników nie mogę zmienić nic : ani rozdzielczości,ani ilości kolorów,ani odświeżania monitora

A te kolory co są na pierwszym screenie to tapeta czy tak wyświetla te niebieskie tło na sterach ATI ??

Niech kolega jeszcze napisze jaka wczesniej miał karte. I czy jest ona prawidłowo wykrywana przez system.

pozdrawiam

Pisał że pracował na zintegrowanej VIA UniChrome™ Pro IGP, max. 64 MB, prawidłowo wykrywa widać na screenach.

bardzo dziękuje za wasze odpowiedzi ale sam znalazłem już odpowiedź

otóż zrobiłem tak : pomyślałem,że jeżeli bez zainstalowanych sterowników mogę ustawić sobie odświeżanie monitora to jednak jakieś sterowniki w nim są - przyszło mi do głowy,że może windows zainstalował sam z siebie sterowniki do zintergrowanej karty (o zgrozo!) … i okazało się to prawdą

pobrałem z vortalu dobrychprogramów program o nazwie drvier cleaner 3.3 i usunąłem nim wpisy

S3 Savage

SIS Graphics

zainstalowałem ati display drivers 7.11 i jest (póki co dobrze) :smiley:

tak czy siak dzięki za poświęcony czas dla mojego problemu :slight_smile:

EDIT

mam do was jeszcze małe pytanko : jak windows sam z siebie zainstalował te sterowniki :smiley: ?

Być może sam zainstalowałeś instalując stery do płyty głównej(chipsetu). Ja mam taką zintegrowaną instalację , czyli chipset płyty głównej, karta dźwiękowa oraz sieciowa.

jestem na 100% pewien,że instalowałem tylko i wyłącznie sterowniki do chipsetu oraz do te związane z dźwiękiem