Geforce 6200


(Przemoxmx) #1

witam kumpel kupil sobie geforce 6200, ma go zalozonego na 3 letnim kompie, zasilacz ma 300 W płytka głowna firmy abit KT7A, złącze jest po 8 agp a kumpel ma 4 ale szukalismy w necie i byly opinie o tej karcie ze dziala pod agp x4 i zasilaczu 300W, ale kumplowi nie wyswietlaja sie wszystkie tekstury w grach i czasem migają, jeżeli ktos wie jak rozwiazac problem niech napisze bo męczymy sie z tym juz od tygodnia


(Canaletto) #2

Jakie kolega ma sterowniki karty graf. ?


(Przemoxmx) #3

najnowsze ze stronki http://www.nvidia.com


(Zbych ) #4

Zmień sterowniki na starsze bo coś piszą na forach że są problemy na najnowszych sterach


(Przemoxmx) #5

kumpel ma jeszcze orginalne do tej karty... i one sa starsze i tez nie dzialaja :frowning:

Złączono Posta : 14.07.2005 (Czw) 17:21

aha i to nie wina oprogramowania bo na innym kompie dziala


(Zbych ) #6

Sprawdz dokładnie specyfikacje AGP niektóre modele 6200 np.GAINWARD działają tylko z portem AGPx8 (napięcie 0.8V)a napięcie przy AGPx4 wynosi 1.5v ale wydaje mi sie że karta tylko z AGPx8 nie powinna pasować do portu AGPx4


(Przemoxmx) #7

on ma wlasnie GAINWARD

Złączono Posta : 14.07.2005 (Czw) 17:46

a czy geforce 6200 innych firm dziala pod agp x4


(Zbych ) #8

Poczytałem troche i płyta główna KT7A nie jest kontabilna z agpx8 nie ma napięcia 0.8 a i ta karta nie będzie pracować na szynie agpx4 bo posiada możliwośc tylko zasilania 0.8V więc musi wymienić na takiego samego forca tylko innej firmy , poszukaj w necie bo te modele są z możliwości pracy na agpx4 tylko inny producent.


(:: MARIO ::) #9

i poczytaj o zasilaczach, bo to ze chodziło 6200 na 300W zasilaczu, nieznaczy ze pojdzie na kazdym co ma tyle wydrukowane na naklejce :stuck_out_tongue: