Moim problemem jest Generic Host Process (po włączeniu komputera pokazuje się na pulpicie okienko z tym błędem) oraz niedziałający WWDC. Program ten pobierałam z kilku różnych źródeł, z dwóch różnych laptopów, z czego na zainfekowanym w ogóle nie można go otworzyć. Na czystym laptopie działa bez zarzutów.
Objawami są również zanik dźwięku w laptopie, spowolnienie internetu oraz często całkowity jego brak.
Próbowałam rozwiązać problem bazując się na kilku różnych postach z innych for, lecz niestety nic nie podziałało.
Na jednym z nich znalazłam również informację o tym, by wyłączyć jakąś usługę serwer. Wyłączyłam to, lecz problem nadal jest. Komunikat pojawia się tuż po włączeniu systemu, dźwięku nie ma, a pasek zadań wygląda jak Windows 98. Pobierałam też aktualizacje dla Windowsa, lecz żadna z nich nie pomogła. Dodatkowo na ekranie wyskoczył komunikat o tym, że są zbędne.
Czy istnieje jakiś skuteczny sposób żeby pozbyć się tego robaka, czy jest to tylko atak, a nie wirus?
Prosiłabym o jak najbardziej przejrzyste wyjaśnienie co należy zrobić
Klikasz na Run Fix. Jeśli zajdzie taka potrzeba restartujesz komputer. Log z usuwania na forum
Następnie ponownie uruchamiasz OTL klikasz raz jeszcze Run Scan i dajesz nowy log na forum Czyli dwa logi jeden z usuwania drugi z nowego skanowania po usuwaniu.