i bawilem sie paskiem nacisnelem PPM i nadusilem cos na litere “v” chyba ale pewno tak i mi pasek znikl teraz nie wiem jak przywrucic juz na glowie staje… ( wiem ze dziwne pytanie ale nie umiem znalesc odpowiedzi)
PS. prszepraszam ze nie uzywam polskich znakow nie mam polskiej klawitury
nic wielkiego się nie stało, po prostu ukryłeś pasek narzędzi .
We fluxbox-ie i tak najważniejsze jest menu. PPM na pulpicie w otwartym menu pozycja “fluxbox menu”->Configure->Pasek narzędzi (lub taskbar) -> zaznaczasz opcję Widoczny (Visible) . Są tam też inne opcje konfiguracji jak autoukrywanie, szerokość w procentach itp.
a może jest toolbar? Jeśli nie masz tej opcji w menu ( w co nie wierzę raczej ) to możesz wyedytować konfig fluxboxa. Folder z twoimi ustawieniami fluxa jest w twoim katalogu domowym (/Home/“twoja nazwa”/.fluxbox . Katalog jest ukryty, musisz w przeglądarce plików zaznaczyć pokazywanie ukrytych plików inaczej go nie znajdziesz.
Zakładam, że to wszystko wiesz i znalazłeś katalog z ustawieniami fluxa, teraz otwórz w edytorze tekstu plik init , który sie tam znajduje. Znajdź linijkę z następującym wpisem
session.screen0.toolbar.visible: false
i zmień false na true. Zapisz zmiany i z menu fluxboxa wybierz Reload config lub Restart. Pasek powinien powrócić na swoje miejsce.