Gforce 9600gso +vista problem z instalacja sterownikow


(Daro2303) #1

Witam caly dzien borykam sie dzis z vista oczywiscie zainstalowalem ja poraz pierwszy i nie obylo sie bez klopotow moj problem jest taki:

Posiadam viste ultimate sp1(32bit) + aktualizacje

grafike nvidia geforce 9600 gso 512Mb 256Bit dd3

po zainstalowaniu sterownikow do karty graficznej i zresetowaniu komputera nie wiem co sie dzieje ale jest czarny ekran i monitor pokazuje ze nie odbiera zadnego sygnalu... co jest najzabawniejsze jak uruchomie tryb awaryjny i wylacze sterowniki grafiki system odpali sie normalnie... kombinowalem juz na kilka sposobow ale brakuje mi pomyslow co z tym moze byc instalowalem rozne sterowniki i z plyty dolaczonej do grafiki i ze strony Nvidi wszystkie instalowane pod viste 32bit. Bez tych sterownikow raczej nie da sie uzytkowac tego systemu ;/

Reszta parametrow kompa:

Procesor AMD athlon 64bit 4400+ dual core 2,3ghz

Ramy ddr2 4Gb 633mhz

Dysk sageta 160Gb 7200obr Ata + podreczny 40GB

Jesli ktos bylby w stanie mi powiedziec co mam zrobic ;/ bylbym bardzo wdzieczny.


(Frog) #2

Daro2303 , popraw tytuł tematu, używając przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif


(Hen Gra) #3

ściagnij stery jeszcze raz (stąd)

wypakuj je np. WinRAR'em

wejdź w Menedżer urządzeń

wejdź w Karty graficzne --> zakładka Sterownik --> Aktualizuj sterownik --> Przeglądaj mój komputer... --> wskazujesz folder do którego wypakowałeś stery

możesz też przed instalacją tych sterowników ustawić jakąś niższą rozdzielczość, np. 1024x768 (po instalacji zmienisz)


(Daro2303) #4

Vista odpowiada na to ze znalazla aktualne oprogramowanie do sterownika i nie moge uruchomic okienka z wyszukiwaniem

jesli odinstaluje sterownik bedzie wykrywal tylko podstawowa karte graficzna vga i nie wyszuka sterownikow do zeczywstej karty ktora ja mam bo tez twierdzi ze sterownik jest aktualny


(Hen Gra) #5

no właśnie przed instalacją nowych trzeba usunąć stare sterowniki tj. odinstalować

PS. jesteś na 101% pewien, że masz 9600GSO? :slight_smile:


(Daro2303) #6

tak jestem w 100% pewien mam przed soba pudelko od grafiki i spokojnie to napewno jest te co potrzeba, odinstaluje zmienie rozdzielczosc i zaraz zobaczymy czy w sosob jaki podales da rade to odpalic

-- Dodane 07.05.2009 (Cz) 11:16 --

no coz zrobilem tak jak mowiles ale problem jest nadal ten sam po odinstalowaniu sterownikow rozpakowaniu do winrarem i pokazaniu mu konkretnej sciezki zainstalowal sterowni ale po ponownym uruchomieniu komputera vista wlaczyla sie do pulpitu tylko na moment i po chwili ekran znikl jak przedtem ;/


(Hen Gra) #7

no to nie wiem, jeśli instalujesz odpowiednie sterowniki do wersji systemu (32, 64-bit) to powinny działać


(Daro2303) #8

w tym problem ze nie dzialaja :frowning: juz sam nie wiem co mam z tym zrobic i jak do tego podejsc


(system) #9

Jaki masz zasilacz??? bo to od zasilacza