GG grzeje proca

Problem wygląda następująco:

Procesor grzeje się do podejrzanych temperatur (prosze pomińcie komentarze o zmianie chłodzenia) a komputer zaczyna generalnie spowalniać po parunastu minutach od włączenia kompa.

Pomaga o dziwo wyłączenie gadu-gadu (które wykozystuje 50% mozliwosci procesora)

Uzywam na bieżąco AVG 7.5 z wszystkimi upadate, Ad-ware personal SE tez z wszyskimi update i oba nie znajdują nic wartego wywalenia.

Załączam loga z Hijackthis

Próbowałeś już instalować jeszcze raz Gadu- gadu? Z tego co widzę wnika, że to one powoduje problem. Mnie tak samo się działo jak włączyłem GG. Usunąłem je i ściągnąłem jeszcze raz i wtedy już nie było problemów. Jeżeli to nie pomoże to wejdź w menegera zadań Windows (alt+ctrl+delete) wejdź na zakładkę procesy i zobacz co zużywa tyle mocy procesora. Sprawdź również ram, bo czasami jak jest go mało to programy pochłaniają dodatkową moc od procesora. Bynajmniej z tego wynikają moje obserwacje. Podaj jeszcze parametry swojego sprzętu.

na samym początku sciagnalem i zainstalowalem najnowsze gg.

Ramu raczej nie mam za mało bo mam 1gb. Komp jest w miare wspóczesny jeszcze :Płyta Asus na i945; grafika GF7600GT ; 1gb ram 533 mhz 2 kosci knigston procesor Pentuim D 2.8 ghz (i nie jest to problem rodzaju że pentiumy d tak mają bo on sie tak nagrzewa w spoczynku a wczesniej nawet w upały nie było tego)

Własnie w menedżerze zadan sprawdzałem to zużycie proca i to gg zjadało 40-50%

Usuń w HJT.

Po wykonaniu w/w daj log z ComboFix.

Możesz otworzyć kompa i wyczyścić go w środku sprężonym powietrzem.

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=19&id=1371&t=23

Spróbuj z tą wersja gg.

Usunąłem jak zaleciłeś.

Jeśli chodzi o przedmuchanie sprężonym powietrzem wiatraków i radiatorów to od tego zacząłem . Pomogło obnizyc temperature o 1-2 stopnie.

Zainstalowałem to gg z linka i dalej dzieje sie to samo :(.

Załączam loga.

Spróbuj z innym komunikatorem obsługującym gg, np AQQ, mało zżera zasobów.

Log ok.

Czyszczenie rejestru - jv16 PowerTools 2006 1.5.2.350

Optymalizacja i odchudzanie Windows XP

Poczytaj o zbędnikach w autostarcie.