GG i inne programy nie chcą łączyc się z internetem


(Prisk6) #1

Otóz mam bardzo poważny problem od wczoraj, robiłem z kompem mojej dziewczyny wszystko slicznie pieknie poszło, ma laptopa na systemi Windows XP Professional (wersja z 2002), odinstalowałem wszystkie programy (bo nie chciała zebym robił format ze wzgledu na oryginalnego windowsa, cóz w koncu to kobieta)

zostawiłem wszystkie stery jak były i service packi oraz uaktualnienia jakie były wczesniej pobrane. Zrobiłem restart, sprawdzanie błędów i czyszczenie rejestru oczywiscie renomowanymi programami, system zaczoł chodzic szybciej. Nastepnie zainstalowałem nowego NODa (wczesniej byłą Panda która bardzo dokładnie wywaliłem z systemu podobnie jak inny soft programem który do tego służy) po jego instalacji chciałem go zaktualizowac nie udało sie jakby nie chciałsie połaczyc z internetem, chociaz był podłaczony i normalnie działał (łacze stałe, 1.0 Mb/s) Sprawdziłem tez GG i AQQ one równiez nie chcą łaczyc sie z netem wcale a wcale, działa jedynie przegladarka IE 7. Szukajac problemu odinstalowałem NODa kilkakrotnie (kilkakrtonie tez zainstalowałem oczywiscie) potem zainstalowałem innego antyvira i miałten sam problem co NOD(nie chciałsie połaczyc ze swoim srewerem) sprawdzałem juz wszytsko, ustwienie interentowe (chociaz nic tam nie robiłem) zapore windows i wyjatki w niej (nawet ja wyłaczyłem a innego firewalla nie ma zainstalowanego). Przypominam działa jedynie przegladarka ze wszystkich programów internetowych ! Zmieniałem ustwieni DNS tez nic to nie pomaga dalej to samo. Juz nie wiem co zrobic próbowałem chyba wszystkiego. Prosze o szybkie i fachowe odpowiedzi !!


(Longhorn2009) #2

W jaki sposób ten komputer łączy się z siecią (Neostrada, LAN, radiówka itp.)?


(Prisk6) #3

Ten komputer podłaczony jest do neta przez normalne kablowe stałe łącze (nie jest to neostrada ani radiówka) Problem nie tkwi w tym ze komputer sie nie łączy ale w tym ze jaest połaczony i nie działa nic poza przegladarka (mowa o programach które powiny sie łączyc z netem) POMOCY [-o<


(Asterisk) #4


(Marcin Bedolek) #5

ściągnij program EasyCleaner i wyczyść rejestr, moze to coś da


(Prisk6) #6

Rejestr był juz wczesniej czyszczony, tzn. przed wystepowaniem błedu i to dorym programem wiec nie sądze aby była to wina rejestru chociaż nie moge tego wykluczyc i nie zapomne sprawdzic. Moze jakies inne pomysły ???? [-o<


(Longhorn2009) #7

usuń to połączenie z Internetem, które jest teraz i utwórz (po restarcie komputera) nowe.


(Prisk6) #8

No tak ale gdyby problem tkwił w samym połaczeniu to pewnie w ogóle nie mógłbym sie połaczyc z netem a jesli nawet to nie działałby równierz przegladarka (a przypominam tylko ona działa). Jakies kreatywne pomysły ?????? :frowning:


(Longhorn2009) #9

Spróbuj mimo to ponownie utworzyć nowe i połączenie i napisz czy dalej to samo.


(Prisk6) #10

ok spróbuje i dam znac o wynikach :wink:


(system) #11

masz napewno słabe łącze ja też tak miałem :slight_smile: