Wydaje mi się, że taka porada byłaby dobra jakieś 15 lat temu, może więcej. O ile ktoś korzystał z programu gg wtedy.
Aktualnie GG jest w odwrocie totalnym według mnie, podobno obecnie jest to narzędzie najchętniej wykorzystywane przez pedofili.
Z GG korzystałem (przez WTW - bez reklam ) ale z obszernej listy znajomych pozostała tylko dwójka, która jeszcze tego używa… przytłaczająca większość przesiadła się na inne rozwiązania komunikacji tego typu.
Jeśli jeszcze ktoś korzysta z GG, to po co tyle kombinacji z edycją pliku hosts skoro jest wiele komunikatorów niewyświetlających żadnych reklam? Klient GG nigdy nie oferował większej funkcjonalności od konkurencji.
Ostatnia aktualizacja biblioteki libgadu była co prawda 4 lata temu, ale wątpię czy przez ostatnie nawet 10 lat coś się zmieniło w tym protokole
Ostatnią dużą zminą było chyba wprowadzenie szyfrowanej komunikacji
W każdym razie nie tak dawno korzystałem z kadu i łączyło się z gg bez problemu.
Obstawiałem bardziej, że wtedy na 7.5 miliona użytkowników, jakoś do góra 1 miliona używałoby nieoficjalnego klienta, ale nie mam danych, może i zupełne pudło z mojej strony.
No, GG nie ma za dobrej opinii. Swego czasu nawet antyreklmay były, które ostrzegały przed GG : D I wszyscy się śmiali wtedy.