Chcę mieć GG w telefonie-mój to Sony Ericsson W300i w Orange. Pobrałem na telefon, chcę uruchomić aplikację i wyskakuje BRAK USTAWIEŃ - Ustawienia internetowe Java udostępnia operator. Wie ktoś co teraz zrobić? Jak to skonfigurować? Może jakiś link? Pomóżcie
pobrałem ustawienia, ale dalej nie mogę połączyć się z internetem. co robić???
Ja w simplusie zrobiłem tak: (k750i)
*Na początku usuwamy wszystkie stare ustawienia i konfiguracje z telefonu ! W tym celu robimy kolejno : MENU > USTAWIENIA > ŁĄCZNOŚĆ > KOMUNIK. DANYCH > KONTA DANYCH > (tutaj usuwamy wszystko co mamy !)
*Następnie : MENU > USTAWIENIA > ŁĄCZNOŚĆ > UST. INTERNETOWE > PROFILE INTERNET > (tu również usuwamy wszystko co mamy !)
*Wyłączamy i włączamy telefon !
*Teraz wchodzimy na stronę internetową : PLUS GSM w dział usługi i konfiguracja >> LINK
*Wybieramy producenta, telefon, jako usługę zaznaczamy wszystkie ! Dajemy swój numer telefonu i czekamy ! Czasami trzeba czekać ponad godzinę !
*Jak przyjdą już nowe ustawienia to klikamy tak aby zatwierdzić ich instalację !
*Po instalacji nowych konfiguracji wchodzimy w : MENU > USTAWIENIA > ŁĄCZNOŚĆ > KOMUNIK. DANYCH > KONTA DANYCH > (Patrzymy co tu mamy ! Musimy mieć INT CSD ! Jeśli nie mamy wchodzimy jeszcze raz na stronę plusa, wybieramy producenta, model telefonu i jako usługę wybieramy INTERNET !)
*Jak przyjdą te ustawienia klikamy TAK aby zatwierdzić instalację i wyłączamy i włączamy telefon !
*Po włączeniu telefonu wchodzimy w : MENU > USTAWIENIA > ŁĄCZNOŚĆ > UST. INTERNETOWE > PROFILE INTERNET > (Tutaj robimy NOWY PROFIL)
-
NAZWA : INTERNET
-
ŁĄCZ, UŻYWAJĄC : INT CSD
*Teraz wchodzimy w : MENU > USTAWIENIA > ŁĄCZNOŚĆ > USTAWIENIA JAVA > (Wybieramy : INTERNET)
*OK mamy już skonfigurowany internet w telefonie i możemy sie łaczyć z internetem przez aplikacje JAVA !
Musisz mieć włączony GPRS i jakiś pakiet internetowy ja w simplusie mam 20MB za 5zł
hmm u mnie jakoś to nie wychodzi… łączy się z jakimś numerem 501, ale GG i tak się nie uruchamia:( pomocy!
bo się łączysz przez wap, a aplikacja wymaga połączenia INTERNET GPRS
wejdź na stronę http://ustaw.orage.pl
-
wybierz swój model telefonu i kliknij ‘dalej’
-
następnie zaznacz: Konfiguracja Internet po GPRS i kliknij ‘dalej’
-
wprowadź swój numer telefonu i kliknij ‘wyślij’
Na twój telefon zostanie przysłana wiadomość z konfiguracją internetu, wystarczy tylko zatwierdzić nowy profil internetowy.
Następnie przejdź do Menu > Ustawienia > Łączność > Ustawienia Java > wybierz z listy profil Internet GPRS
To wszystko. Aplikacja MobilneGG powinna działać bez problemu.
wielkie dzieki Barteek! Juz dziala!