Gg po aktualizacji nie działa


(516330737) #1

Witajcie mam następujący problem

zawsze gdy tylko wychodziło nowe gg robiłem aktualizacje i tak zrobiłem dziś aktualizowałem gg

ale teraz mam problem bo nie chce się połączyć z serwerem

gdy usunąłem gg iściagnąłem jakieś stare to mam wszystkie kontakty i archiwum z 2009r

gdy usunąłem wszystko i pobrałem najnowsze gg także nie chce sie połączyc z serwerem , czy może ktoś wie jak naprawić to zeby nowe gg działało??

-- Dodane 11.05.2011 (Śr) 17:48 --

nikt nie wie co można zrobić , zeby zaczęło działać??

nie chce się połączyć z serwerem;/


(Dude127) #2

Również wczoraj zaktualizowałem GG do najnowszej wersji (10.5.0.13096 ) i nie mogę się zalogować... Jestem skazany na WebGG :confused:

Od wczoraj szukam po różnych forach i wszędzie, gdzie mnie Google pokieruje i nic nie znalazłem :confused:

Dołączam się do prośby o pomoc...


(Dimatheus) #3

Hej,

:arrow: Z jakich systemów korzystacie?

:arrow: Jakich antywirusów i zapór sieciowych używacie? Dodaliście nowe GG do listy wyjątków?

:arrow: W jaki sposób łączycie się z internetem?

Pozdrawiam,

Dimatheus


(Ania Ania78) #4

Mam taki sam problem.Po aktualizacji dotychczasowej wersji gg10 do nowszej 10.5 cały czas loguje się ale nie działa a słoneczko świeci na szaro.

Mam system windows xp,antywirus avast nie ma zapór na gg,przeglądarka Mozzila Firefox.

Zainstalowałam gg9 i działa a nowe bez szans....


(Dimatheus) #5

Hej,

Z najnowszym SP3?

Ale czy zapora sieciowa zintegrowana w systemie nie jest aktywna? Domyślnie jest, więc konieczne jest dopuszczenie aplikacji do łączenia się z siecią. Coś o tym znajdziesz tutaj.

A co z tym? Z jakiego łącza korzystasz?

Pozdrawiam,

Dimatheus


(Ania Ania78) #6

Witam.

Nazwa systemu operacyjnego Windows XP Home Edition Microsoft Windows Wersja 5.1(kompilacja 2600.xpsp_sp3_gdr.101209-1647: Dodatek Servio Copyright 2007 Microsoft Corporation.

Zapora sieciowa dopuszcza aplikację gg10.Mam zaznaczone w wyjątkach.

Łącze internetowe mamy za posrednictwem Telekomunikacji Orange ,szybkość 1Mb-nie wiem czy o to chodziło....

Pozdrawiam.


(Dimatheus) #7

Hej,

Czyli OK. Rozumiem, że innej zapory nie używasz?

:arrow: Osłona komunikatorów jest uruchomiona?

:arrow: Gadu-Gady jest zaznaczone w ustawieniach zaawansowanych tej osłony?

Może powyższe będzie przydatne.

:arrow: Próbowałeś aktualizować aplikację GG, czyli odinstalować i zainstalować pobraną na nowo bezpośrednio ze strony GG?

Pozdrawiam,

Dimatheus


(Ania Ania78) #8

Witam.

Wszystko jest z powyższych wyszczególnionych czynności jak trzeba.Odinstalowałam i pobrałam na nowo gg i nic.

Chyba nie da rady by u mnie chodziło to najnowsze gg 10.5

Pozdrawiam


(Dimatheus) #9

Hej,

:arrow: Problem z połączeniem zaczął się, gdy zaktualizowałeś GG do nowszej wersji czy wcześniej?

:arrow: Jakiego urządzenia używasz do łączenia się z internetem - modemu ADSL, LiveBox'a czy czegoś jeszcze innego?

:arrow: Próbowałeś zainstalować teraz starszą wersję? Jakieś zmiany?

Pozdrawiam,

Dimatheus


(Switu95) #10

Mam identyczny problem.

Problem z połączeniem zaczął się, gdy zaktualizowałeś GG do nowszej wersji czy wcześniej?

Do nowszej.

Jakiego urządzenia używasz do łączenia się z internetem - modemu ADSL, LiveBox'a czy czegoś jeszcze innego?

Livebox Neostrada 1.3mb/s

Próbowałeś zainstalować teraz starszą wersję? Jakieś zmiany?

Instalowałem wersję 9.0 i nie mogłem się zalogować.

Najdziwniejsze jest to że jak moja siostra się loguje i nie ma hasła to ją loguje, a ja mam hasło, wpisuje, daje zaloguj i nic


(Matkur7) #11

tez mam ten problem z gadu 10. wpisuje hasło naciskam zaloguj i nic:/

instalowałem kilka razy i problem nadal jest. dodatkowo jak włączam ikone gadu gadu to wyskakuje przez chwile okienko cmd.exe

gadu gadu 9 normalnie bez problemu chodzi.


(Dimatheus) #12

Hej,

Próbowałeś zmienić hasło? Jeśli nie, spróbuj zrobić to zgodnie z stroną. Po zmianie spróbuj zalogować się ponownie do komunikatora.

:arrow: Z jakiego systemu korzystasz?

:arrow: Korzystasz z konta z uprawnieniami administratora?

:arrow: Z jakiego systemu korzystasz?

:arrow: Korzystasz z konta z uprawnieniami administratora?

:arrow: Z jakiej zapory sieciowej korzystasz?

Pozdrawiam,

Dimatheus


(Matkur7) #13

system windows 7

konto z uprawnieniami administratora

najnowszy avast

tutaj screen , tak własnie jest nic sie nie dzieje a pokazuje jakby pracowało.


(Dimatheus) #14

Hej,

Tak nie do końca - przecież program wykorzystuje całość czasu jednego z rdzeni...

Instalację programu wykonywałeś klikając na instalatora prawym przyciskiem i z menu wybierając polecenie Uruchom jako administrator?

:arrow: Co z tą zaporą sieciową? Wbudowaną w system masz wyłączoną czy nie? Jeśli nie, to czy skonfigurowana jest na dopuszczenie GG do sieci?

:arrow: Próbowałeś zmiany hasła, tak jak pisałem w poprzednim poście dla switu?

Pozdrawiam,

Dimatheus


(Matkur7) #15

no w zaporze mam dobrze, bo sprawdzałem.

gg instalowalem kilka sposobów, ale zawsze wpisuje hasło daje zaloguj i nic. a jak włączam ikonke gadu gadu to mi wyskakuje cmd.exe jak nigdy tak sie nie robiło.


(Dimatheus) #16

Hej,

Trochę poszperałem po forach i znalazłem coś takiego. Trzeba odnaleźć i usunąć folder AdStatus (w Windows 7 znajduje się w "C:\Users\nazwa użytkownika\AppData\Roaming\Gadu-Gadu 10\numer konta gadu"), potem normalnie uruchomić a powinno wszystko działać. Spróbuj.

Pozdrawiam,

Dimatheus


(Matkur7) #17

Tak zrobiłem i działa!

Wielkie dzięki za pomoc! :slight_smile:

pozdrawiam serdecznie


(Dimatheus) #18

Hej,

To najważniejsze. :slight_smile:

Drobiazg. :slight_smile:

Pozdrawiam,

Dimatheus