GG włącza się z wielkim opóźnieniem

Witam,

Mam taki problem, że jak włączę komputer wszystko się załaduje szybko mogę korzystać tylko gg (gad-gadu) :slight_smile: uruchamia mi się gdzieś 5-10 minut po włączeniu komputera… Jakoś tak się wolno ładuje. Może jest coś czym mogę to przyspieszyć? Może jakieś wartości w rejestrze czy coś trzeba zmienić żeby szybciej się ładowało?

Z góry dzięki za pomoc.

A jaką masz wersję?

Jeśli masz jakąś starszą, to zainstaluj Gadu-Gadu 7.6 Build 2354

Jeśli już ją masz, to odinstaluj i zainstaluj ponownie.

Może pomoże :slight_smile:

Złączono Posta : 09.02.2007 (Pią) 19:21

A czy próbowałeś sam włączyć GG (zanim uruchomiło się automatycznie)?

Jeśli tak, to czy zadziałało?

mozliwe ze komp jest gdzies zasyfiony. Uzyj programy CCleaner. Przeskanuj kompa czy nie ma jakis wirusów. A może jakis syf jest…możesz wkleic loga z HijackThis i poczekać na kogoś kto zna sie na logach

R@fik tak mam 7,6 wywaliłem, wyczyściłem rejestr i zainstalowałem jeszcze raz… Efekt…żadnej różnicy :frowning:

Jak włączę ręcznie zanim się załaduje to pojawia się okienko wyboru użytkownika klikam ok i dalej trzeba czekać dłuuugo.

Ghost02ster Wczoraj czyściłem cały komputer wszystkimi programami i tym też pousuwał co trzeba ale to jak było przed czyszczeniem jest i po więc również żadnej różnicy… :frowning: w logu też nic nie mam (zamieszczałem)

kiedy ostatni raz robiles format? jak dawno temu to chyba przyszla pora na niego :slight_smile:

Eee, ja tez tak mam… Ale nieraz odpala szybko, a nieraz trzeba czekać

Voytec - U mnie zawsze jest baaardzo wolno i dłuuuugo… Nie przejmowałbym się tym gdyby mi to nie przeszkadzało bo trochę za długo… kiedyś tak nie było gg ładowało się szybko… lecz teraz jest całkiem inaczej.

Ghost02ster - 03.11.2006 23:15 więc nie tak dawno temu… Ale wczoraj czyściłem go całkowicie…

A może masz dużo zbędników w autostarcie i dlatego spowalnia uruchamianie po włączeniu komputera? Wejdź w uruchom => wpisz msconfig => zakładka uruchamianie i wyłącz niepotrzebne :wink:

Niestety nie… czyściłem to już mam tylko 6 aplikacji z czego 2 moje reszta system.

Ale nie ma jakiegoś miejsca w rejestrze od gg? Może tam jest jakas opcja długości włączania? Zmienić wartość na inną i może by coś było?

Raczej nie :wink:

Jeśli naprawdę aż tak bardzo cię to denerwuje, to proponuję przesiadkę na Tlen czy AQQ. Programy o wiele lepsze niż GG (nie zacinają się, występuje z nimi mniej problemów), a i jeszcze mają o wiele więcej dodatkowych funkcji :slight_smile:

Racja, w GG nawet nie ma pożądnego przesyłania plików…

Nie wiem czemu to takie popularne się zrobiło.

NO dobra panowie (i Panie :slight_smile: ) więc idę za radą :slight_smile:

Zainstaluje tlena :slight_smile: System też chyba jednak przeinstaluje.

Dzięki wielkie :slight_smile:

Edit: 13.02.2007 19:40

mitsune przepraszam najmocniej…

:oops: :oops: :oops:

Panie i panowie :wink: