Mam taki problem, że jak włączę komputer wszystko się załaduje szybko mogę korzystać tylko gg (gad-gadu) uruchamia mi się gdzieś 5-10 minut po włączeniu komputera… Jakoś tak się wolno ładuje. Może jest coś czym mogę to przyspieszyć? Może jakieś wartości w rejestrze czy coś trzeba zmienić żeby szybciej się ładowało?
mozliwe ze komp jest gdzies zasyfiony. Uzyj programy CCleaner. Przeskanuj kompa czy nie ma jakis wirusów. A może jakis syf jest…możesz wkleic loga z HijackThis i poczekać na kogoś kto zna sie na logach
R@fik tak mam 7,6 wywaliłem, wyczyściłem rejestr i zainstalowałem jeszcze raz… Efekt…żadnej różnicy
Jak włączę ręcznie zanim się załaduje to pojawia się okienko wyboru użytkownika klikam ok i dalej trzeba czekać dłuuugo.
Ghost02ster Wczoraj czyściłem cały komputer wszystkimi programami i tym też pousuwał co trzeba ale to jak było przed czyszczeniem jest i po więc również żadnej różnicy… w logu też nic nie mam (zamieszczałem)
Voytec - U mnie zawsze jest baaardzo wolno i dłuuuugo… Nie przejmowałbym się tym gdyby mi to nie przeszkadzało bo trochę za długo… kiedyś tak nie było gg ładowało się szybko… lecz teraz jest całkiem inaczej.
Ghost02ster - 03.11.2006 23:15 więc nie tak dawno temu… Ale wczoraj czyściłem go całkowicie…
A może masz dużo zbędników w autostarcie i dlatego spowalnia uruchamianie po włączeniu komputera? Wejdź w uruchom => wpisz msconfig => zakładka uruchamianie i wyłącz niepotrzebne
Jeśli naprawdę aż tak bardzo cię to denerwuje, to proponuję przesiadkę na Tlen czy AQQ. Programy o wiele lepsze niż GG (nie zacinają się, występuje z nimi mniej problemów), a i jeszcze mają o wiele więcej dodatkowych funkcji