hom3r
(Homer91)
19 Kwiecień 2009 15:13
Witam
Mam mały problem.
Chodzi oto żę posiadam karte w sieci PLus “36i6” sciągnołem aplikacje na telefon,gdy próbuję włączyć ładuje się do 8% i wyskakuje napis
próbuje dalej się połączyć poczym aplikacja sie zamyka “Błąd połączenia z internetem.GaduGadu zostanie zamknięte”. Posiadam nokie 2630 Dodam też że konfigurowałem telefon i zaznaczyłem konfiguracje WAP.
Może dlatego że mam 17 gr na kącie?
Proszę o pomoc
Jarek_OSW
(Jarek_OSW)
19 Kwiecień 2009 15:28
Ze strony GG mobile:
hom3r masz dobrą konfigurację połączenia z plusa?
KONFIGURACJA DLA PLUSA
hom3r
(Homer91)
19 Kwiecień 2009 15:49
Tak, WAP… wydaje mi się że za mało mam na kącie bo tylko 17 gr.
robiłem te ustawienia co dałeś link
i wybrałem WAP GPRS
Mobilne GG potrzebuje Internetu czy tam konfiguracji a GG36i6 tylko WAP.
Edit problem rozwiązany może komuś się przyda.
W przypadku problemów z instalacją i korzystaniem z aplikacji dla poniższych modeli telefonów zastosuj się do następujących instrukcji:
1. Nokia 6080, 6070, 3110 Classic, 3500, 2610, 6131, 6111, 6233, 2630. 1. Jeśli po pobraniu i uruchomieniu aplikacji występuje problem z połączeniem, zamknij aplikację i wejdź do Menu -> Konfiguracja -> Własna konfiguracja ustawień. 2. Następnie wybierz “Opcje” oraz “Dodaj nowy”. Z wyświetlonej listy wybierz znajdujący się na jej końcu “Punkt dostępu”. 3. Zmień nazwę konta na “WAP”. Następnie zmień ustawienia punktu dostępu na następujące: * “Nośnik danych” - dane pakietowe Ustawienia nośnika: Punkt dostępu do danych pakietowych: wykasuj “Internet” i wpisz “wap” * Typ uwierzytelniania - “normalne” * Nazwa użytkownika i hasło pozostaw puste. 4. Następnie naciskaj “wróć” aż pojawi się na górze wyświetlacza opcja “Konta osobiste”. 5. Wybierz utworzony punkt dostępu, a następnie kliknij “Uaktywnij”. Na wyświetlaczu powinien pojawić się komunikat “Uaktywniony jako preferowany punkt dostępu”. 6. Uruchom ponownie aplikację.
lub:
http://www.plus.pl/oferta_indywidualna/nasze_uslugi/nowosci/gadu_gadu/faq/