GGPlus - jak płacę?

Witam,

Zamówiłem sobie GGPlus na mój telefon (LG KP500 cookie). Normalnie wysłałem sms’a i dostałem wiadomość zwrotną i pobrałem gg dla mojego telefonu. Tylko teraz nie wiem jak płacę. Gdy uruchamiam program pyta mnie się o łączenie z siecią. Zamiast anteny przy zasiegu mam literkę “E” i strzałkę z prawą stronę (>).

Płacę za to, że jestem połączony moim telefonem z internetem czy tak jak napisali, że korzystam za opłatą 1,50 za tydzień ?

Przecież połączenie nawet przy ryczałcie (1,50 zł) musi być aktywne a ta litera “E” oznacza chyba “EDGE” (poczytaj w Google/Wikipedii co to znaczy) - rodzaj transmisji danych. Połączenie jest aktywne, natomiast nie jest naliczana opłata za czas i ilość pobranych/wysłanych danych.

Czyli płace normalnie tak jak powinienem. Dzięki bardzo. Pozdrawiam.

Jeżeli Twoje informacje opierają się na danych sprzed paru miesięcy, to po co się odzywasz i podajesz mylne informacje zamiast sprawdzić u źródła?

Dłużej niż “parę miesięcy” Twoje informacje są przeterminowane: http://mobilne.gadu-gadu.pl/pobierz

K3ntrI$ , Jest pewna (mała) szansa, że masz ustawiony inny profil internetowy niż ten wymagany dla “darmowego” używania PlusGG i wtedy opłata jest pobierana. Najlepiej sprawdź konfigurację telefonu zgodnie z tym co napisane jest pod linkiem, który podałem wyżej.

Masz prepaid czy abonament?

Zarówno EraGG jak i PlusGG nie pobierają opłaty za wysłanie/odebranie pakietów. Chyba, że mówimy o reklamach i połączeniach w roamingu, wtedy jest ta opłata. A normalnie gadając wystarczy opłacać abonament (1,50 zł / tydzień lub 5,00 zł / miesiąc - takie stawki w Erze były).

Bardzo proszę abyś czytał to na co się powołujesz (wątek dotyczy GG Plus a nie ogólnie programu GG na komórkę)

Nie chciałem cytować części regulaminu, uważałem, ze umiesz czytać ze zrozumieniem (jednak się pomyliłem) wiec teraz wklejam cytat ze strony, do której link podałem wyżej:

Masz jeszcze jakieś wątpliwości czy nadal będziesz wprowadzał w błąd?

nie lepiej kupić pakiet Internet 25 MB za 5 zł i korzystać z darmowego MobiDeska?