Oddzielna kompilacja core aplikacji dla każdego typu i drobne poprawki w stronę user-friendly.
Wymagania minimalne:
GUI - Windows: .Net 4.5
CLI - Windows: .Net 4.5
CLI - OSX: 10.12
CLI - Linux: brak
Aplikacje dla Windows odwołują się do .Net - stąd mały rozmiar; natomiast aplikacje dla Linux i OSX są “natywne” - nie wymagają dotnet - stąd duży rozmiar.
Gadu gadu, skype i tam co jeszcze - nawet darmowy adfender blokuje w komunikatorach. A że też blokuje reklamy w wielu przeglądarkach, - to najlepsze rozwiązanie.
Kiedyś był gg banner killer.
Nie każdy chce blokowania reklam w hosts.
A ggreedy to chociaż darmowe?
Gadu gadu, skype i tam co jeszcze - nawet darmowy adfender blokuje w komunikatorach. A że też blokuje reklamy w wielu przeglądarkach, - to najlepsze rozwiązanie.
Sprawdziłem tylko po to, aby nie być gołosłownym: nie zablokował ani jednej (włączyłem filtr dla aplikacji).
Szczerze wątpię, aby można było ten proces zautomatyzować, przy programach nie pisanych na kolanie.
Program czysty. Powinien znaleźć się w bazie, bo to ludzie mają mieć wybór.
Program czysty, jednak nadal jest to “amatorska” produkcja, a właściciel ma wpływ na to, jakie wpisy znajdą się w pliku hosts - praktycznie otwarte drzwi do phishingu.
Może komuś się przyda, np gdyby tworzył program, który blokuje reklamy we wszystkich znanych komunikatorach.
Przy małej modyfikacji może stać się on dość uniwersalny.
Nie rozumiem o co ci chodzi?? Uzywałem, jak używałem GG, tego Pidgina i GG działało super i bez reklam. Bronisz swojego dzieła tutaj jakby nie wiadomo czym nie było, a nie zapominajmy, że tam teraz same płątne i bezpłatne dziewczyny lekkich obyczajów, normalnie ludzie, z którymi popiszesz to prędzej przez Fejsa.