Gigabyte 965P-S3 Zintegrowana z kartą dźwiękową (Realtek HD Audio),Win7HomePremium64bit--Problem z dźwiękiem


(Jakubpawlowski6) #1

Tak jak w temacie. Na początku nie działały tylko głośniki (słuchawki grały normalnie). Później zaktualizowałem programem drivereasy sterowniki do karty dźwiękowej.Po ich zainstalowaniu nie działały także słuchawki. Szukałem na forach ale nic konkretnego nie znalazłem. Proszę o pomoc :frowning: (P.S. Jestem trochę ,,zielony'')

 


(MacGregor) #2

Usuń obecne sterowniki i zainstaluj te podane na stronie producenta komputera. Programu tego typu tylko niszczą sprzęt czego właśnie doświadczyłeś :wink:


(Jakubpawlowski6) #3

Które usunąć ? Ponieważ mam 3 :realteka , Nividia  Virtual Audio Device (Wave Extensible ) (WDM) i Urządzenie audio USB


(MacGregor) #4

Najlepiej wszystkie 3 i użyj tych dostarczonych przez producenta. Jeśli jednak masz kartę nvidia i sterowniki instalowałeś z ich strony zostaw ten z nazwą tej właśnie firmy. Prawdopodobnie odpowiada on za złącze hdmi.


(Jakubpawlowski6) #5

Z nividii mam kartę graficzną ( 9800 GT ) i czy zaznaczyć opcję ,usuń oprogramowanie sterownika dla tego urządzenia’’ -zmienia to coś?


(MacGregor) #6

Tak więc usuń tylko realteka i zainstaluj odpowiednik ze strony producenta.


(Jakubpawlowski6) #7

a zaznaczyć tą opcję? (przepraszam za mnie jak mówiłem jestem zielony :confused: )


(MacGregor) #8

Niestety ale nie dodałeś załącznika :wink:


(Jakubpawlowski6) #9

tam było czy usunąć oprogramowanie sterownika i usunąłem :stuck_out_tongue: trudno zobaczymy


(MacGregor) #10

Mówiłem przecież że ze strony producenta laptopa a nie układu…


(Jakubpawlowski6) #11

Mam komputer stacjonarny


(MacGregor) #12

Tak więc producenta płyty głównej bo domyślam się że to jest zintegrowany układ.


(Jakubpawlowski6) #13

Gigabyte technology CO        


(MacGregor) #14

No wchodzisz na strone gigabyte i sciagasz sterowniki pod twoja plyte. Model jest na niej bezposrednio napisany.


(Jakubpawlowski6) #15

które wybrać? raczej realtek ale wole się upewnić      nazwę płyty mam :965P-S3

post-283737-0-19465600-1443207923_thumb.


(Giiixxxx6) #16

http://download.gigabyte.eu/FileList/Driver/mb_driver_audio_realtek_azalia.exe


(Jakubpawlowski6) #17

Zainstalowałem sterowniki ze strony Gigabyte i nadal niema dźwięku ani w słuchawkach ani w głośnikach.  (wersja z gigabyte była 2.70 a ze strony realteka 2.79 co jest trochę dziwne )


(Dimatheus) #18

xArkan , zapoznaj się, proszę, z tym poradnikiem i stroną, a następnie - korzystając z przycisku Edytuj (na dole pierwszego posta po prawej stronie) i opcji Użyj pełnego edytora - popraw tytuł wątku tak, by mówił konkretnie o problemie. Poprawnie zatytułowany wątek zwiększa szansę na uzyskanie szybkiej pomocy. Zignorowanie tej prośby będzie skutkować przeniesieniem tematu do kosza.

Pozdrawiam,

Dimatheus


(Giiixxxx6) #19

Starsze wersje sterowników mają to do siebie, że czasem działają lepiej niż nowsze


(Jakubpawlowski6) #20

Tak ale po zainstalowaniu starszych sterowników nic się nie zmieniło. Nie wiem co jeszcze mogę zrobić…chyba oddam komputer do serwisu.