Z początku chodziło o pliki: atikmdag.sys i atikmpag.sys więc wyczytałem, że należy wgrać najnowsze sterowniki do karty graficznej i jeżeli to nie pomaga to podmienić pliki w folderze system32 (co też uczyniłem), jednak nie przyniosło to zamierzonych efektów. Od tego czasu nie pojawiają się BSODy jednak ekran po pewnym czasie korzystania z komputera po prostu zamarza i tylko reset go ratuje. Sprawdziłem temperatury i wszystko się zgadza. Przeczytałem również, że czasem pomaga zmiana slotów na RAMy, jednak ta czynność też nie przyniosła zamierzonego efektu. Komputer zawiesza się kiedy chce i nie jest to zależne czy gram w jakieś gry, czy pracuje na programach graficznych czy przeglądam internet.
Sprzęt jaki posiadam:
Gigabyte GA-M52L-S3
QuadCore AMD Phenom X4 9550, 2200 MHz (11 x 200)
A-Data DQVE1B16 2x2048MB
ATI Radeon HD 4600 Series
Logic 420W (wiem, że zasilacz z czarnej listy jednak kupowałem ten komputer na allegro używany i przed sprzedażą zasilacz został wymieniony w serwisie więc jest nówka)
Windows 8 Pro Professional 64bit (próbowałem każdego systemu od XP 32bit)
Załączam screeny z innych programów diagnostycznych
Raczej dysk - sposób tymczasowy - MHDD z zaznaczoną opcją Remap (nie stosować substytutów MHDD bo w większości to tylko pseudonarzędzia w jarmarcznej oprawie bez żadnych funkcji użytkowych).
Czyli nówka ale Logic to bo różnie można zrozumieć czy przed czy po wymianie. Co z tego że nówka lepiej nie ryzykować i jak są jakieś problemy a ogólnie zasilacz z czarnej listy to powinno się wymienić. Wymiana na markowy nie da gwarancji że problem ustąpi bo ten Logic już coś mógł pochrzanić. Ale wymiana i sprawdzenie działania na innej zasiłce. A potem ewentualne dalsze szukanie jak dalej problem. Zrobiłeś błąd przy skanie Error Scan zostawiając ptaszka przy Quick Scan strata czasu dobrze by było namierzyć czy zwykły skan wykaże czerwony kwadracik w obszarze partycji systemowej. Przeskanowanie dokładniejsze na stan sektorów MHDD jak najbardziej wskazane. Z tego co pisałeś wymieniałeś tylko ramy i podłączenie do różnych gniazd. Dobrze zrobić test bootowalnym memtestem poprzednik proponował czy wykaże błędy które mogą być wynikiem uszkodzonego ramu bądź slotów.
Zrobiłem jeszcze zdjęcie komputera od wewnątrz, może coś jest skopane w podłączeniach (kable do wiatraka od karty graficznej nie są zalutowane tylko zaklejone izolacją jednak wiatrak działa poprawnie).
Tutaj jeszcze zrzuty z ustawień z BIOSU (próbowałem również go odpalać bez baterii, jednak nie wniosło to nic):
Test FurMarkiem wykazał, że karta maksymalnie nagrzewa się do 58stopni
Robiłeś ten test pamięci memtestem 86 bootowalnym. Przy teście jedna kość wsadzona potem druga. Podobnie czyli po jednej kości uruchamiać system chyba że wcześniej memtest 86 wykaże błędy.wskazująće na wadliwą samą pamięć albo slot uszkodzony.