Witam, mam w domu 2 karty graficzne GIGABYTE GT 220 i GIGABYTE 9600 GT, która z nich jest lepsza ??
To jak porównanie muchy i nietoperza ,wiadomo że 9600 GT lepszy.
a mógłbyś wyjasnić ?
220 - 48 jednostki cieniujące i szyna danych 128bit - dx10.1, 40nm (mniej lepiej)
9600 - 64 jednostki i szyna 256bit - dx10, 65nm lub 55nm (tego nie jestem pewien)
Ogólnie 9600 jest szybsze z 2x, a 220 bardziej nowoczesne i energo-oszczędne.
9600 GT jest dużo wydajniejszy,ma na dodatek szerszą szyne(256 bit) ,ma dwa razy więcej ROPs (16 ) ,wyższe zegary i tak dalej ,ogółem GT 220 nie jest porównywalna w żadnen sposób z GT 9600 GT ,dzieli je ogromna różnica.
Raczej muchy i osy
Zobacz sobie na tej stronie, wybierz w kolumnach porównywane karty i zobacz sobie ich parametry, 9600Gt jest ponad dwukrotnie bardziej wydajna !
racja dzieki za podanie stronki
Zdecydowanie 9600GT :!: :!: :!:
Dodatkowo dostajesz programik do podkręcania i możesz wycisnąć kolejne MHz
Zależy co rozumie się pod pojęciem lepsza: jeżeli lepsza do gier, to oczywiście że 9600gt, ale jeżeli lepsza do zwyczajnej pracy i przy okazji fajnie by było, żeby mało prądu ciągnęła, to GT220.
Jeśli chodzi o mniejszy pobór mocy i fajną prace to lepiej brać coś z Radeona niż coś z serii od GT 210 do GT 240,wyjdzie taniej i lepiej.
Nikt tu nie chce kupować nowych kart graficznych.
Wiem,ale nikt nie pytał która lepiej się nadaje do pracy,wolałem napisać by nikt nie wpadł na myśl że GT 220 DDR3 nadaje się do czegoś,bo tak nie jest, w swej cenie oferuje mało.