Jeśli mieliście taką samą kartę i podkręcaliście pamięci tego producenta (8008 MHz) to ile Wam się udało ? Czytałem że najlepszy do podkręcania jest Samsung a najgorszy Hynix a Micron jest pomiędzy nimi, ale tak na prawdę nie wiem czego się spodziewać… 8400, 8600, 8800 MHz ?
Dokładny model karty to Gigabyte Windforce 2 na rdzeniu GP104
Zasilacz to be quiet! 450W 80+ Gold (dokładniej np modelu nie pamiętam a nie będę po nocach szukał śrubokrętu i rozkręcał kompa)
PS. Pytam się bo chcę podkręcić bezpiecznie kartę tj żeby nie przesadzić i nie doprowadzić do jakiejkolwiek niestabilności w FurMarku bo cyk i karty nie ma 
Chcesz powiedzieć że udzielasz się w tematach podkręcania kart graficznych i udzielasz porad a nie umiesz tego robić?
Zrób tak jak radziłeś.
Wiem jak podkręcić kartę i umiem to zrobić z zamkniętymi oczami, pytam się bo chcę podpytać czy inni też podkręcali taką kartę żeby nie przesadzić z taktowaniem bo chcę uniknąć przegięcia w teście Furmark bo to może się źle skończyć. Myślisz że nawet ekspert potrafi wywróżyć z fusów ile można coś podkręcić zanim wywali w intensywnym teście danego podzespołu ?
Myślę że jak ktoś umie podkręcać to wie jak to robić i nikogo do tego nie potrzebuje. Furmark nie jest do podkręcania potrzebny, więcej szkodzi niż pomaga. Każda karta nawet mimo tych samych kości reaguje inaczej.
To prawda karta reaguje inaczej nawet ta sama na tych samych kościach, więc z danych mi odpowiedzi chciałem wybrać najniższą częstotliwość… a Ty wszystko zepsułeś i zamiast mi pomóc to zabawiłeś się w internetowego Sherlocka i nabijasz się ze mnie… 
Ogarnij się i podkręć kartę. Podziel się wynikami a nie posty nabijasz. Masz wiedzę to się pochwal. Nie masz to się nie napinaj. Proste. Pokaż co potrafisz.
Ty też się ogarnij bo wyszukiwanie czyiś komentarzy sprzed 2 miesięcy jest albo niespełnioną parafilią albo zaburzeniem obsesyjno-kompensacyjnym (ZOK). Niektórzy piszą że 8600 MHz nie chcą iść tylko max 8400 a inni że 8800 a nawet 9 GHz wyciągnęli.
PS. Pisali to na forach anglojęzyczni “spece” od kopania.
PS2. A że zawsze testuje kartę 5 minut w Furmaku (jak to przejdzie to IMHO już każdą grę) to wiedząc jakie jest ryzyko takich testów to się pytam jak człowiek człowieka o pomoc. A że karta jest/była bardzo popularna to liczę że ktoś mi coś poradzi…
Spójrzmy prawdzie w oczy…