Gigabyte RX 580 8gb

Witam.
Mam pytanie odnośnie Gigabyte RX 580 8gb (nie Gigabyte Aorus tylko zwykła wersja). Czy możecie mi ja polecic? Mam okazję kupić ja za 200 euro ( ~820zł) ale słyszałem, że chłodzenie głośne(nie przeszkadza mi to w sumie)i nigdzie się nie doszukałem się jakie temperatury osiąga ta wersja.

Jak trzymasz w konserwie to wysokie, ale jak masz obudowę z przepływem powietrza to nie są straszne.

Mam RX 480 od Gigabyte. Czy głośne? Nie powiedziałbym. Na stockowych ustawieniach wentylatorów jest cicho, ale wentylatory są ustawione za wolno co podwyższa temperatury - zresztą to nie tylko przypadłość Gigabyte i nawet nie tylko kart AMD. Nie jest to straszny wyjec jak sobie ustawisz optymalną krzywą obrotów.

Mam dokładnie tą kartę. :slight_smile: Bo chyba chodzi Ci o tą jak dobrze rozumiem -> https://www.gigabyte.com/Graphics-Card/GV-RX580GAMING-8GD-rev-10-11#kf

Mam ją w obudowie In-Win 301 z 5 wentylatorami + gigantyczny Deepcool Neptwin na procesorze, tuż nad kartą - wentylatorki nigdy nie przekraczają 50-60%. Przy tych wartościach ok. 60% już coś tam słychać, ale nie bardziej niż też wentylator CPU, tak więc to mniej więcej standardowa głośność pod obciążeniem. Przy 70 stopniach się zwiększają obroty, i u mnie właśnie oscyluje te 65-69, tylko w zależności od obciążenia i gierki - różne obroty wentylatorów.